Foto: Martin Sylvest / Scanpix

Politimand død efter skudepisoden ved Politigården i Albertslund

Den 43-årige politimand, der tirsdag morgen blev ramt af skud i hovedet, er afgået ved døden.

Den 43-årige politimand, der tirsdag morgen blev ramt af skud i hovedet, er afgået ved døden.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi. 

- Det er med den største sorg, at jeg må meddele dette. Mine tanker går til de pårørende og politimandens mange kollegaer, som det sidste døgn har udvist stor professionalisme i denne svære og mørke stund. Ære være vores kollegas minde, udtaler politidirektør Kim Christiansen. 

Læs også Hundefører skudt i hovedet: En er anholdt

Det er med den største sorg, at jeg må meddele dette. Mine tanker går til de pårørende og politimandens mange kollegaer, som det sidste døgn har udvist stor professionalisme i denne svære og mørke stund. Ære være vores kollegas minde

Kim Christiansen, politidirektør, Københavns Vestegns Politi.

Også Politiforbundet er i sorg over kollegas død. Det skriver forbundet på sin hjemmeside, efter at en skudramt betjent er afgået ved døden onsdag formiddag.

- Det gør ondt langt ind i politisjælen, og vi føler dybt for de efterladte. Det er en trist uge, og en trist tid, siger næstformanden, Claus Hartmann, i den skriftlige kommentar.

Politimanden afgik ved døden klokken 14:18 i dag, onsdag, på Rigshospitalet. Han var omgivet af sine pårørende, oplyser politiet.

Tirsdag formiddag var vurderingen, at den 43-årige hundefører var udenfor livsfare, men i løbet af eftermiddagen tilstødte der komplikationer. Københavns Vestegns Politi meldte tirsdag aften ud, at hans tilstand var forværret. 

Den 43-årige politimand blev ramt af et skud i hovedet omkring klokken 8.15 tirsdag morgen. Kort før klokken 9 havde politiet fanget den 26-årige mistænkte, der onsdag blev varetægtsfængslet i fire uger efter et grundlovsforhør. 

Onsdag søgte politiet fortsat i området omkring politigården efter et gerningsvåben.

00:51 Luk video

De pårørende har bedt Københavns Vestegns Politi om at meddele pressen, at de ikke ønsker at blive kontaktet.