Politikere vil sælge renæssance-slot

Helsingør: Det fredede lystslot Marienlyst Slot i hjertet af Helsingør, hvis ældste dele er fra 1500-tallet, og senest er udvidet i slutningen af 1700-tallet, skal nu sættes til salg i et offentligt udbud.

Sådan lød beslutningen mandag aften fra et flertal af Helsingør Kommunes Økonomiudvalg bestående af Venstre, SF, Enhedslisten og Dansk Folkeparti. Beslutningen skal endeligt godkendes på næste byrådsmøde. Baggrunden for beslutningen er, at kommunen alene sidder med al ansvar for den historiske bygning, hvilket senest har betydet en regning på over 30 millioner kroner for en renovering på grund af et angreb af ægte hussvamp.
Det Konservative Folkepartis medlem af udvalget Per Tærsbøl stillede på mødet et forslag om, at en lokal initiativgruppe med deltagelse af en lang række lokale kulturpersonligheder ved navn Marienlysts Slots Venner skulle have seks måneder til at byde ind med et forslag til, hvordan det tidligere kommunale museum kan drives videre i en ny form. Men dette forslag fik ikke flertallets opbakning. Borgmester Johannes Hecht-Nielsen (V) har tidligere oplyst til Frederiksborg Amts Avis, at kommunen har modtaget flere seriøse henvendelser fra potentielle købere. Dette var øjensynlig også baggrunden for, at borgergruppen ikke fik lov til at arbejde videre med deres projekt.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

cosedis

Nicolas' luftfotos hitter: Se 28 pletskud her

20191202-185853-5-1920x1279we

playTrods lunken modtagelse ser boligministeren positivt på ny ghettoliste

julefrokost

Hårdt pressede restauranter: Ni ud af ti julefrokoster i år er aflyst

Gadehavegård, Ibrahim El-Khatib

play”Det er ligegyldigt, at vi er røget af ghettolisten. Skaden er sket”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere