Politiet finder knallert, men søger stadig vidner til røveri

Københavns Politi har lørdag fundet en knallert, men søger fortsat vidner til fredagens væbnede røveri mod en guldsmed på Frederiksberg.

Klokken 14.40 begik to mænd væbnet røveri mod guldsmeden ”Pigen og Diamanten” på Værnedamsvej på Frederiksberg. 

De to gerningsmænd var bevæbnet med pistol og truede sig til smykker fra butikken. 

Politiet beskriver det som et groft røveri.

- Det er atypisk, at vi ser noget så groft og kynisk, at det foregår i al offentlighed på en befærdet vej. Og at de anvender skydevåben, siger Bjarke Dalsgaard Madsen, politikommissær, Københavns Politi til TV 2 Lorry.

Signalement

A: Mand, østeuropæisk eller mellemøstlig af udseende, 20-30 år, 180-190 cm, Kropsbygning: Almindelig. Talte slavisk. Blågrønne øjne. Han var iført en grå hættetrøje med hvid skrift mrk. "Adidas", sorte bukser, mørk kasket og ansigtsmaskering, samt grå handsker. Han medbragte to store sorte sportstasker mrk. Hummel.

B: Mand, østeuropæisk eller mellemøstlig af udseende, 20-30 år, 170-175 cm, kraftig til fedladen, brune øjne. Han talte engelsk. Han var iført sort hættetrøje med gul/hvid skrift over brystet og lænden mrk. ”Bulrot”, sorte bukser, mrk. Nike, sorte løbesko mrk. Nike Free, sorte sokker, mørk kasket, ansigtsmaskering og grå handsker.

Søger vidner

Politiet håber nu på at folk, der var i området i går kan hjælpe med flere oplysninger om gerningsmændenes flugtrute. 

Takket være en årvågen borger kunne Københavns Politi først på aftenen lørdag aften rykke ud til Esthersvej i Hellerup, hvor man finder en knallert. Det kan være den, gerningsmændene flygtede på. 

- Vi mistænker, at den har noget med røveriet at gøre, men det vil vores efterforskere nu undersøge nærmere, siger vagtchef Thomas Tarpgaard, Københavns Politi, til TV 2 Lorry.

Knallerten er nu beslaglagt.

Tidligere lørdag efterlyste politiet flere vidner i sagen - og det gør man fortsat.

- Vi har allerede vidner, der har set røverne under flugten ved Danas Plads, men vi er ude efter at kortlægge den videre rute og færd, siger Bjarke Dalsgaard Madsen, politikommissær, Københavns Politi. 

To medarbejdere kom til skade

Der var to medarbejdere til stede i butikken, da røverne slog til. De kom ikke til skade under røveriet og er blevet tilbudt psykologhjælp. De har det, ifølge politiet, "efter omstændighederne godt".

Gerningsmændene kom som nævnt kørende på knallert.

- De var kørende på en blå og sort knallert, formentlig mærket PGO Hot 50. Bagskærm, nummerplade og baglygte mangler. Blå sideskærme og front, skriver politiet i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Efter røveriet gik gerningsmændenes flugtrute formentlig ad Frederiksberg Allé og ad ukendte veje til området ved Danas Plads på Frederiksberg C. Sidst set på Danas Plads, hvor de kørte mod søerne.

Det er endnu ikke opgjort, hvor meget gerningsmændene slap afsted med. 

Det var takket være en privatpersons anmeldelse, at politiet fik nys om knallerten. Har du oplysninger i sagen, så kan du henvende dig til politiet på 114. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik