Politiet får tre dage til at finde beviser mod rockere

Tre rockere fra HA, der er sigtet for et groft røveriforsøg, har fået anholdelsen opretholdt i tre dage.

En dommer i København har givet politiet tre døgn til at finde flere beviser mod tre rockere, der mistænkes for et groft røveriforsøg mod et vekselbureau.

To medlemmer af rockergruppen Hells Angels samt en prospekt i klubben blev tirsdag anholdt, og onsdag blev de fremstillet i grundlovsforhør i Dommervagten, hvor politiet krævede dem fængslet.

Men dommeren mente ikke, at politiets mistanke mod de tre er så begrundet, at de kunne varetægtsfængsles og besluttede altså i stedet at opretholde deres anholdelse i tre døgn.

De tre mænd blev anholdt i en storstilet politiaktion, som røverisektionen under afdelingen for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi indledte tirsdag formiddag klokken 09.30.

Røveriforsøget gik ud over vekselbureauet Merex i Vester Farimagsgade i København, hvor røvernes mål var pengeskabet, der indeholdt danske kroner og udenlandsk valuta for godt 2,3 millioner kroner.

I løbet af natten til 17. juli trængte en gerningsmand ind i vekselbureauet, og da den første medarbejder mødte omkring klokken 08.30, blev hun bagbundet med strips og fik tape for munden.

Men en anden ansat, der ankom kort efter, alarmerede politiet, og det fik røverne til at stikke af.

Efterforskningen pegede i retning af medlemmer af Hells Angels, og tirsdag slog politiet så til i en anholdelses- og ransagningsaktion.

To fuldgyldige medlemmer af Hells Angels på 32 og 44 år samt en prospekt på 32 år blev anholdt. Desuden blev seks adresser i København - herunder rockerborgen i Siljangade 10 på Amager - ransaget.

- Det er en længerevarende efterforskning, der betyder, at vi i dag har kunnet foretage anholdelser af de formodede gerningsmænd, udtalte vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen, der er leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet hos Københavns Politi, tirsdag i en pressemeddelelse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

112

Magnus Buhl Hansen

playMagnus Buhl Hansen blev dræbt af vanvidsbilist på Langebro - retssagen er udskudt

20200216-111000-L-1920x1280we

Fire mænd dømt i spektakulær sag om kokain fra fragtskib

Skyderi i Brønshøj

Skud og knivstik i nat: To mænd bragt på hospitalet - fem kræves fængslet

Nivå Havn

Helikopter finder livløs mand i vandet ud for Nivå Havn

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere