Foto: TV2/Lorry

Politiet efterforsker mystisk lig som drab

En 36-årig mand er blevet fundet død på Amager i København. Han er død som følge af skud i hovedet.

Hvad der først lignede et selvmord, viser sig måske at være drab. En 36-årig mand blev fundet død lørdag på Amager i København. Manden var død af skud i hovedet. Men da politiet ikke kan finde et våben, efterforskes sagen nu som drab.

Det fortæller drabschef ved Københavns Politi, Jens Møller, til Ritzau. Det var en kammerat til den afdøde, som tog kontakt til politiet, da han ikke kunne komme i kontakt med den 36-årige.

- På stedet finder man den 36-årige, som er afgået ved døden. Han sidder i en sofa og bløder fra næse og mund, og man tror, at han har fået en blodstyrtning, siger Jens Møller.

I lejligheden blev der fundet flere afskedsbreve, som indikerede, at den 36-årige havde besluttet at tage sit eget liv.

Men i forbindelse med overførslen af liget til retsmedicinsk institut bliver der opdaget et mindre cirkelformet hul ved den 36-åriges højre tinding.

- Det, antager man, kan være en rift eller lignende. Man antager ikke, at det kan have nogen alvorlig betydning i forbindelse med det her, siger Jens Møller.

Politiet afholdt ligsyn mandag. Her konstaterede retsmedicineren så, at hullet var et tre millimeter stort skudhul. Det bliver konstateret, at den 36-årige er død som følge af skud mod hovedet.

- Vi regner med at der er tale om et håndskydevåben af mindre kaliber, forklarer Jens Møller om gerningsvåbnet.

Efter ligsynet tager politiet tilbage til Amager og ransager lejligheden, men det lykkedes ikke for politiet at finde et gerningsvåben. Derfor efterforskes sagen nu som en drabssag.