Peter Madsen ændrer forklaring om Kim Walls død

Københavns Politi har netop udsendt en status på efterforskningen i ubådssagen.

Den drabssigtede Peter Madsen har i ny afhøring med politiet sagt, at Kim Wall døde som følge af kulilteforgiftning, mens han var på ubådens dæk.

Samtidig har den 46-årige ubådsbygger erkendt, at han efterfølgende parterede liget af den svenske journalist.

 - Denne forklaring giver naturligvis anledning til, at politiet indhenter diverse supplerende erklæringer fra såvel retsmedicinerne, såvel som forsvarets ubådseksperter, siger vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fra Københavns Politi.

Tidligere har Madsen sagt, at Kim Wall døde, da hun fik en tung luge i hovedet, og at han efterfølgende smed det intakte lig i havet.

Peter Madsen nægter anden kønslig omgang og nægter også fortsat drab. 

Sagen forhåndsberammet
Sagen er nu blevet forhåndsberammet som en potentiel nævningesag i Københavns Byret – der er afsat 8 retsdage til sagen. Der er berammet følgende retsdage til hovedforhandlingen: 8. marts, 23. marts, 26. marts, 27. marts, 28. marts, 5. april, 23. og 25. april 2018.

Dette sker med baggrund i, at sagen på nuværende tidspunkt er ved at være færdigefterforsket. 

- Der vil naturligvis stadig være relevante oplysninger der skal færdigefterforskes, men sagen er på de store linjer ved at være klar. Derfor overgår den nu til en præsentationsfase og jeg forventer at der bliver taget stilling til tiltalespørgsmålet inden årsskiftet, siger specialanklager Jakob Buch-Jepsen

Der har gennem de sidste 14 dage været gennemført adskillige dyk i Køge Bugt for at finde Kim Walls arme samt såvel hendes som Peter Madsens mobiltelefoner. Dette har desværre ikke givet noget resultat.

Det vurderes aktuelt, hvorvidt der stadig skal gennemføres dykninger eller på anden måde søges efter disse dele.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik