Sommerhusejer i Hornbæk narrer feriegæster på stribe

Nordsjællands Politi bekræfter at have fået anmeldelser om sommerhusejer i Hornbæk.

Hornbæk i Nordsjælland er et eftertragtet feriemål for mange om sommeren.

Men en række familier har oplevet at blive snydt og bedraget af en sommerhusejer, der har lejet samme adresse ud i samme tidsrum til en fortjeneste på mange tusinde kroner.

Eva Ulsø er en af dem, der på den konto er blevet snydt for en uge på Sennepsbakken i Hornbæk. Og hun er nu gået til politiet for at få sat en stopper for svindlen.

- Manden skal stoppes. Han har gjort det her adskillige gange, siger Eva Ulsø til TV 2.

Ifølge hende har hun været i kontakt med mindst 20 andre familier via Facebook-gruppen 'Vores Hornbæk', der har oplevet det samme, skriver Helsingør Dagblad.

Gruppe på Facebook afslørede storsvindel

Sammen med sin mand og to teenagedøtre havde Eva Ulsø planlagt at tage fra hjemmet i Ikast til det nordjællandske. Men kort før de skulle afsted, blev de ringet op af udlejeren, der fortalte, at noget var gået galt, og at lejemålet måtte aflyses.

Eva Ulsø begyndte at lede efter et alternativ.

Under sin jagt efter et nyt sommerhus stødte hun på en Facebook-gruppe, hvor brugerne var fælles om at være blevet snydt af samme udlejer og samme hus i nogenlunde samme periode.

Herefter begyndte alarmklokkerne at ringe. Og det er gået, som Eva Ulsø frygtede. Hverken indskud eller leje for en uge - et beløb på lidt mere end 8000 kroner - har hun set noget til.

- Han har flere gange sendt mig skærmprint af kontooverførsler, men pengene er ikke kommet. Jeg gav ham en frist til klokken 13 mandag, og hvis ikke pengene var der, ville jeg gå til politiet, fortæller Eva Ulsø, som ikke lod det blive ved truslen.

Politi bekræfter anmeldelser

Hos Nordsjællands Politi bekræfter man at have fået "flere end to" anmeldelser på sommerhusudlejeren fra Sennepsbakken.

- Der kan være kommet flere i løbet af dagen, siger vagthavende Martin Bakke fra Nordsjællands Politi.

Selv har Eva Ulsø på det nærmeste opgivet at få sit tilgodehavende. I modsætning til andre fra Facebook-gruppen har hun ikke haft mulighed for selv opsøge manden.

- Jeg ved, at andre har fået nogle af deres penge, fordi de har opsøgt ham på hans adresse. Men det har jeg ikke haft mulighed for, fortæller hun.

Bankede på og fik penge

En af de udlejere, der har fået sine penge retur, er Steffen Mejdahl.

- Jeg kørte fra Vestjylland til Hornbæk sammen med en kammerat, der skulle have lejet den anden halvdel af dobbelthuset. Vi syntes jo ikke, han bare skulle have lov at tage røven på os. Han tog det meget stille og roligt, fortæller Steffen Mejdahl til TV 2.

- Vi fortalte, at vi ville gå til politiet. Så fik vi først 4700 kroner, men der manglede stadig 4000 kroner, men han insisterede på, at pengene var brugt. Vi kørte så ned i byen for at spise, og da vi kom tilbage, havde han så pludselig fundet pengene, fortæller Steffen Mejdahl, der lejede huset tilbage i marts måned.

Ifølge Helsingør Dagblad er det langtfra første gang, sommerhusudlejeren fra Hornbæk har svindlet.

Hornbæk Idrætsforening har tidligere rejst en fogedsag mod manden, efter han i en periode havde været formand for klubbens håndboldafdeling. I forbindelse med et stævne i beachhåndbold fik han et beløb til at lave foldere for, men folderne blev aldrig lavet, og pengene tilbagebetalte han ikke til idrætsforeningen.

Steffen Mejdahl er både forarget og forundret over sin oplevelse. Til trods for at han økonomisk har fået sit på det tørre i modsætning til mange af de andre lejere.

- Det utrolige er, at manden også lejer sin nabos del af dobbelthuset ud, og at han hele tiden virker, som om det er mest synd for ham selv, siger Steffen Mejdahl.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Ventetid på køreprøver spreder sig til transportbranchen

playDaniel og Delshad sidder fast i deres uddannelse - venter måneder på lastbilkørekort

Bengt Holst

Forsvarede offentlig aflivning af giraf - nu stopper Zoo-direktør efter 37 år

Lars Weiss

Aflyser alt: Københavns overborgmester tvunget i isolation

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

Helsingør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere