Omstridt møde er slet ikke vores sag

Foreningen Hizb ut-Tahrir står på fredag bag et omstridt debatmøde om den danske krigsdeltagelse i Afghanistan i Den Sorte Diamant i København.

Men Det Kongelige Bibliotek, som "diamanten" er en del af, vil ikke oplyse, hvornår mødet holdes.

Det siger Lars Aslan Rasmussen, socialdemokratisk medlem af Københavns Borgerrepræsentation, som nu sender en klage til Kulturministeriet og til Folkeoplysningsudvalget i kommunen.

- Jeg har ringet til biblioteket, hvor ingen vil sige noget. På dets hjemmeside kan du læse om alle arrangementer frem til sommerferien, men ikke om det ene møde. Det lugter langt væk af, at de vil prøve at dysse hele sagen ned, siger Lars Aslan Rasmussen til Ritzau.

Det Kongelige Bibliotek står uforstående over for beskyldningerne.

- Vi udlejer måske lokaler til foreninger og andre fem-seks gange om ugen, og det skal ikke fremgå af biblioteks hjemmeside. Vi kan heller ikke påtage os den service, hverken over for Lars Aslan Rasmussen eller andre, at oplyse om tidspunktet for sådanne arrangementer, fremfører biblioteket.

Sammen med andre, bl.a. en Facebook-gruppe, der er dannet mod Hizb ut-Tahrir, er den socialdemokratiske politiker i færd med at arrangere en demonstration i forbindelse med mødet.

Demonstration er tænkt som et upolitisk tiltag, men arrangørerne vil også  invitere politikere fra flere partier.

- Vi demonstrerer dels mod Hitz ub-Tahrir, dels mod, at organisationen får lov til at holde mødet. Efter min mening indeholder oplægget en klar opfordring til drab på danske soldater i Afghanistan, og det er helt uacceptabelt, slutter Lars Aslan Rasmussen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik