Offer for overfald vil tilbage på arbejde

SOSU-assistent Henrik Jacobsen, der fredag morgen blev overfaldet på Psykiatrisk Center Sct. Hans, vil tilbage på arbejde, når han er kommet sig helt. Det fortæller han til TV2/Lorry.

De 20 sting i hovedet er en direkte konsekvens af det voldsomme overfald Henrik Jacobsen var offer for tidligt fredag morgen på Psykiatrisk Center Sct. Hans i Roskilde. Øjnene er stadig blodrøde og hævede, men Henrik Jacobsen er ved godt mod.

-Jeg føler mig selvfølgelig mærket af situationen, det er der slet ingen tvivl om, men også mentalt stærk, - siger Henrik Jacobsen, da TV 2 /LORRY besøger ham i sit hjem.

Henrik Jacobsen går nu hjemme til han går på ferie næste uge. Men han har planer om at vende tilbage til sit job som SOSU-assistent på Sct. Hans. - Jeg brænder for mit arbejde og vil tilbage igen,- siger han.

Henrik Jacobsen blev overfaldet af en patient, da hans nattevagt var ved at slutte. Patienten havde gemt en elektronisk transformator i et håndklæde og slyngede håndklædet mod Henrik Jacobsens hoved gentagende gange.

Henrik Jacobsen får rejst sig fra den stol han sidder i og kæmper med patienten. På et tidspunkt, kan Henrik Jacobsen intet se. -Jeg tager kampen med ham i en form for tåge. For formentligt er det blod, der er rendt ned i øjenhuler på mig, så jeg ikke kan se,- siger Henrik Jacobsen.

Det er anden gang Henrik Jacobsen bliver overfaldet af en patient. For seks år siden blev han stukket i halsen med en kuglepen.

Patienten der overfaldt Henrik Jacobsen er den samme, som for tre uger siden overfaldt to ansatte ved Psykiatrisk Center Frederiksberg med brosten.

Nu vil Henrik Jacobsen kæmpe for bedre arbejdsforhold i psykiatrien. -Jeg vil råbe op og kæmpe. Og for mit vedkommende få FOA ind over. I sidste ende kan jeg finde på at gå til arbejdstilsynet,- forklarer Henrik Jacobsen.

Henrik Jacobsen vil også tage kontakt til de to ansatte der blev overfaldet på Frederiksberg for at få bearbejdet oplevelsen.