Nytårshærværk årsag til flere landsbyers mørklægning

Siden nytår har borgere i Skibby og Slangerup haft mørklagte gader. Selvom lyset fra marts slukkes af kommunen, er det ikke dem, der er på spil i de to byer.

Arkivfoto. Her tjekkes gadelysene - men det er ikke det, der skal til, hvis lyset skal tilbage i Skibby og Slangerup. Foto: Henning Bagger - Ritzau Scanpix

Mens nytårskrudtet oplyste himlen natten til den 1. januar 2019, gik gadebeslysningen samtidig i de to nordsjællandske byer Skibby og Slangerup.

Og siden da har lyset været slukket.

Men selvom Frederikssund Kommune, hvor begge byer ligger, har vedtaget, at gadebelysningen i kommunen skal slukkes mellem klokken 1 og 5 om natten, er det ikke byrådet, der er lyseslukkerne i Slangerup og Skibby.

Det oplyser Frederikssund Kommune.

Planerne for den organiserede lyseslukning starter nemlig først til marts måned.

Politikerne har som et led i budgetaftalen for 2019 valgt, at gadelyset skal slukkes for at spare penge.

Estimatet fra kommunen lyder på, at det slukkede gadelys holder hele 580.000 kroner i kommunekassen.

Sprængte el-skabe

Det slukkede gadelys i de to byer skyldes i stedet, at flere elskabe i kommunen er blevet sprængt i stykker nytårsaften.

Her ses en af de elbokse, som er blevet sprængt i stykker nytårsaften. Foto: SEAS

SEAS, der leverer strøm i kommunen, har længere leverance end ventet på de nye skabe og eltavler, og derfor er der stadigvæk mørklagt om aftenen og om natten.

Samtidig har det kraftige blæsevejr, som ad flere omgange har stormet ind over Danmark i det nye år, også skabt fejl på flere eltavler.

Så borgene må fortsat væbne sig med tålmodighed i de mørklagte byer.

Når arbejdet med at udbedre fejlene går i gang, kan man opleve, at gadelyset er tændt i dagtimerne - men så ved man da, at det virker.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik