Ny mulighed for at opleve naturperle fra søsiden

Det gode skib M/S Svanen er kommet til Roskilde Fjord, og det giver mulighed for at opleve Nationalpark Skjoldungernes Land på en ny måde.

Rutesejladsen vender tilbage til Roskilde Fjord, og området får en helt ny turistattraktion.  

Det sker søndag d. 1. juli, når skibet M/S Svanen stævner ud på sin første officielle tur. 

Genetablerer kulturarv

Bag den nye rutesejlads står rederiet JK Shipping og Nationalpark Skjoldungernes Land. Sidstnævnte er den eneste nationalpark i Danmark, der rummer en fjord. Faktisk er en tredjedel af nationalparken fjord.

- Det bliver en tur, hvor man kan stige af og på, som man har lyst, eller sejle med hele fjorden rundt. Det er et unikt og smukt naturområde, som man allerbedst oplever fra vandet, fortæller Anders Bülow, der er nationalparkchef for Nationalpark Skjoldungernes Land.  

Snart er der mulighed for at opleve en af hovedstadsområdets absolutte naturperler på en helt ny måde. Det drejer sig om Nationalpark Skjoldungernes Land. Fra på søndag vender rutesejladsen på Roskilde Fjord nemlig tilbage, og i dag blev turen testet. Vi var med.

Nationalparken breder sig over tre kommuner - nemlig Roskilde, Lejre og Frederikssund. Og den nye rutesejlads har et "stoppested" i alle tre kommuner. 

- Rutesejladsen har historisk set bragt folk sammen på tværs af Roskilde Fjord. Den har ikke eksisteret i mange år, men nu genindfører vi den - i hvert fald i sommermånederne. Det er også en dimension i det her, at vi genetablerer noget kulturarv fra Roskilde Fjord, lyder det fra Anders Bûlow. 

Hvor og hvornår

 
 
Foto: fjordbåden-svanen.dk

I juli og august måned bliver der sejlet alle dage, mens der i september kun sejles i weekenden.

Når der bliver sejlet, er der tre afgange om dagen. To af dem er fra Roskilde til Gershøj og videre til Møllekrogen og retur. Den sidste tur bliver en aftentur fra Roskilde og rundt i Kattinge Vig. 

Der er plads til 49 personer på skibet og 10 cykler. 

Det koster 199 kroner for en voksen og 99 kroner for et barn under 12 år at sejle hele fjorden rundt, og det koster 500 kroner for en familiebillet, der dækker to voksne og to børn.

Der kan købes drikkevarer ombord, og man må gerne medbringe madkurv. Læs mere her. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik