Ny livsfarlig sikkerhedsbrist på Det Kgl. Teater

Sikkerheden for de ansatte på Det Kongelige Teater er så skidt, at både Operaen, Skuespilhuset og Gamle Scene på Kongens Nytorv nu får sure smileys af Arbejdstilsynet. Det fortæller Kulturen på TV 2 News.

Senest har Arbejdstilsynet efter et besøg i Operaen fastslået, at sikkerheden heller ikke i den milliarddyre opera er i orden. Det viser en rapport fra Arbejdstilsynet, som Kulturen på News har fået aktindsigt i.

- Arbejde ved/på sceneelevatorerne kan medføre ulykker, med kvæstelser og/eller død til følge, står der i rapporten, som Kulturen på TV 2 News har fået aktindsigt i.

Ifølge tilsynet er der risiko for at falde 10 meter ned, og der er fare for at blive klemt ved sceneelevatorerne. Det er livsfarligt, og derfor har Tilsynet påbudt teatret at eliminere farerne.

Arbejdstilsynet besøgte Operaen i september, mindre end tre uger efter den alvorlige ulykke i Skuespilhuset, hvor skuespilleren Søren Sætter Lassen blev skadet af en 500 kilo tung scenevæg.

Alligevel var sikkerheden altså ikke i orden i Operaen. Det Kongelige Teater burde ellers være advaret. For også inde på Gamle Scene på Kongens Nytorv ser det skidt ud. Faktisk har Arbejdstilsynet givet det traditionsrige teaterhus en rød smiley.

Med den gule smiley til Operaen har samtlige af Det Kongelige Teaters kunstneriske huse nu sure smileys. Alligevel mener teatrets økonomi- og bygningsdirektør, Marianne Petersen, ikke at nationalscenen har et problem.

- i har været rigtige dygtige, og vi tager det meget seriøst, og de ting Arbejdstilsynet påpeger, dem tager vi selvfølgelig fat i, siger Marianne Petersen til Kulturen på TV 2 News.

Det Kgl. Teater har fået til 1. januar til at få sikkerheden i Operaen bragt i orden.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Københavns lufthavn

Lufthavnen fyrer igen medarbejdere

aalholm_kirke.jpg

playKrig mellem præster og menighedsråd: "Jeg har det elendigt", siger formand

fiskeauktion

playFiskegrossist i vildrede efter mink-aflivning: Frygter at brænde inde med tonsvis fiskeaffald

Boligpriser

Stigende boligpriser er blevet førstegangskøberes mareridt - få boligøkonomens bedste råd her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere