Efter massiv kritik: Nu ændrer kommune spritnyt P-hus

På Sortebrødre Plads i Roskilde har borgerne taget blandet imod et byt parkeringshus. Nu lytter kommunen og forbedrer forholdene.

Det nye parkeringshus har fået en blandet modtagelse. Foto: Roskilde Kommune

Det kan minde om de hængende haver - og så alligevel ikke.

Ikke desto mindre fylder det nye parkeringshus på Sortebrødre Plads meget for borgerne i Roskilde.

Det funklende nye parkeringshus i flere etager har nemlig fået en noget blandet modtagelse hos de bilister, der har forsøgt at parkere bilen den seneste tid.

Vi har blandt andet fået rådgivende ingeniører med speciale i parkeringshuse til at se nærmere på, hvad vi yderligere kan gøre for at forbedre forholdene for bilisterne i p-huset.

Tomas Breddam, fmd. for Plan- og Teknikudvalget i Roskilde Kommune

Det har fået borgerne til at klage til kommunen over det specielle parkeringshus - og nu lytter kommunen.

Klagerne har blandt andet gået på, at skiltningen er for dårlig, ligesom flere har påpeget, at det er nærmest umuligt at svinge bilen op ad den snævre opkørselsrampe til parkeringshusets førstesal.

Formand: De sidste detaljer var ikke på plads

- De sidste detaljer var stadig ikke helt på plads, da huset blev indviet. Vi har lært en masse af den kritik, der har været i indkøringsperioden, og nu skal vi gøre p-huset mere brugervenligt, siger Tomas Breddam, der er formand for Plan- og Teknikudvalget i Roskilde i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Vi har blandt andet fået rådgivende ingeniører med speciale i parkeringshuse til at se nærmere på, hvad vi yderligere kan gøre for at forbedre forholdene for bilisterne i p-huset.

Læs også Roskilde får P-hus kamoufleret som hængende have

Derfor kan roskildenserne se frem til det, som kommunen kalder "et hav af forbedringer". Her bliver der blandt andet sat bedre skiltning op omkring både udkørsel, elevator og trapper.

- Indkørselsforholdene til ramperne mellem etagerne vil få optegnet optimale svingbaner, så det bliver mere intuitivt at svinge ind på ramperne i den rette vinkel. Desuden monteres tydelige kantbeskyttere på hjørnerne af betonvæggene ved indkørselsramperne. Endeligt flyttes autoværnet lidt længere ind i p-huset ved indkørslen i gadeplan, så bilisterne får bedre plads til at udnytte svingbanens fulde bredde, siger Tomas Breddam og slutter:

- Vi håber, at vi med de mange kommende justeringer og forbedringer kan gøre billisterne mere trygge ved at køre rundt i p-huset.

Som følge af de mange problemer lover Roskilde Kommune, at parkeringsvagterne ikke vil gå runder i det nye parkeringshus før efter indkøringsperioden.

De nye intitiativer er senest på plads den 1. oktober 2018, og herefter melder kommunen ud, når p-huset er i almindelig drift.

Læs også Roskilde investerer millionbeløb i cykelparkering

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik