00:27

Nordvest skal være fremtidens digitale kraftcenter

Et nyt uddannelsessamarbejde i Københavns Nordvestkvarter skal ruste de unge til fremtidens jobmarked og skabe et kreativt vækstmiljø i bydelen.

Det er ikke til at sige, hvad fremtiden bringer.

Men udviklingen i digitale løsninger og intelligent design går så hurtigt, at tre uddannelsesinsitutioner i Københavns Nordvestkvarter er gået sammen om at skabe et nyt uddannelsestilbud, Mediacity NV, der skal uddanne unge i 3D-animation, spiludvikling og gamification, strategisk og digitalt design, fotografi samt film- og tv produktion. 

Læs også Markant fremgang: De unge vælger lange it-uddannelser

Det er de tre mediefokuserede uddannelsesinstitutioner på Nørrebro, KEA, NEXT og TRUEMAX, som er gået sammen om at skabe det, de kalder Nordvests nye digitale vækstklynge.

- Intentionen med Medicity NV er at skabe et sted, hvor det er super fedt at være som digital kreativ studerende, som digital kreativ virksomhed og digital kreativ medarbejder, så vi inden for et relativt lille geografisk område kan skabe en væksthub for den digitale industri, siger Frederikke Bender, Uddannelseschef på KEA Digital til TV2 Lorry. 

Tværfagligt samarbejde ruster de studerende

Jeg ser det som en rigtig god mulighed, at vi kan arbejde tværfagligt og på kryds og tværs inden for branchen.

Julie Lavard Brogaard, 3D-studerende, Trumax

Konkret betyder samarbejdet blandt andet, at de studerende kan "rejse" igennem uddannelsesinsitutionerne og eksempelvis starte på grunduddannelserne på Next og studere videre på Trumax eller KEA. 

- Jeg ser det som en rigtig god mulighed, at vi kan arbejde tværfagligt og på kryds og tværs inden for branchen. For det er jo forskellige nicher, vi allesammen arbejder inden for, siger 3D-studerende på Trumax, Julie Lavard Brogaard. 

- Særligt netværket tænker jeg også er en fordel, supplerer Julie Lavard Brogaards medstuderende, Ripudanan Sing.

Læs også Ny uddannelse skal forhindre hacker-angreb

Tæt kontakt til virksomheder

I fælleskab kan vi arbejde sammen om at skabe et kvarterløft for Nordvest.

Frederikke Bender, Uddannelseschef, KEA Digital

Samarbejdet mellem uddannelsesinstitutionerne er netop det, der adskiller MediaCity fra øvrige digitale uddannelsestilbud, mener uddannelseschef Frederikke Bender.

- I fælleskab kan vi arbejde sammen om at skabe et kvarterløft for Nordvest, men også skabe en fed væksthub, som består af forskellige uddannelser og erhvervsliv inden for den samme branche, siger hun.

Læs også Udenlandske spiludviklere vil til København

Aktiviteterne sker også i tæt samarbejde med det omkringliggende erhvervsliv, lige fra små start-ups til større internationale virksomheder, hvilket skal ruste de studerende til fremtidens jobmarked. 

- Vi har simpelthen et videnkredsløb, hvor vi sørger for at uddanne vores elever og studerende inden for det sidste nye, som der er behov for inden for erhvervslivet, siger Frederikke Bender. 

Overborgmester: "Positivt for København"

Det er hensigten, at Mediacity NV skal bidrage til at løfte Københavns Nordvestkvarter ind i den digitale fremtid.

Og det glæder Københavns overborgmester, det henviser til, at bydelen har været hårdt ramt af den igangværende bandekonflikt. 

- Der er det godt at holde fokus på, at der foregår rigtig meget i Nordvest, som også er noget positivt for København. Og de tre uddannelsesinsitutioner, der er gået sammen om at skabe Mediacity NV, er med til at understrege, at der er rigtig mange kvaliteter i Nordvest, siger Københavns overborgmester, Frank Jensen, Soc.dem. 

Om Mediacity NV

Mediacity NV er et nyt, tværfagligt uddannelsestilbud, som har fokus på visuel kommunikation, digital design, film- og tv produktion og 3D animation med væsentlige IT-komponenter.