Arkivfoto af ulovlige kanonslag. Foto: Lars Møller / Scanpix

Naboer i livsfare: Brødre skjulte 5850 kanonslag

Hvis brandfolk skulle have evakueret området i tilfælde af en brand, ville det kræve en sikkerhedsafstand på 1000 meter, vurderer sprængstofekspert.

Det ville medføre store ødelæggelser og være forbundet med livsfare at opholde sig i nærheden, hvis en gnist havde antændt 5850 ustabile og ulovlige kanonslag, som to brødre opbevarede i et skur i en rækkehushave i Køge.

Det forklarede forsvarets ammunitionsrydningsekspert, da han afgav forklaring i retssagen mod brødrene, skriver DAGBLADET Køge.

- Hvis brandfolk skulle have evakueret området i tilfælde af en brand, ville man sætte brandfolkenes sikkerhedsafstand til 1000 meter. Alle i området vil blive evakueret, sagde sprængstofeksperten.

Læs også 57-årig fiflede med ulovlige kanonslag og sprængte underarm af

Kendt skyldige

Han forklarede videre, at en gnist ville have startet en kædeeksplosion, der ville få bygningsdele fra skuret til at flyve i alle retninger. Den 54-årige storebror erkendte, at han havde opbevaret kanonslagene for sin lillebror. Den 53-årige lillebror nægtede derimod ejerskab af andet end 500 kanonslag.

DAGBLADET Køge oplyser, at begge brødre blev kendt skyldige i grov overtrædelse af fyrværkeriloven under skærpende omstændigheder og for at have udsat andre for fare for egen vindings skyld.

Læs også Håndværkere fandt krysantemumbomber gemt i kælder