Moduler møder massiv modstand

Den halvandet år gamle modulordning i daginstitutionerne i Roskilde er netop blevet evalueret, og den møder massiv modstand blandt de tre forældre og fem områdeledere, der har svaret på spørgsmålene, skriver DAGBLADET Roskilde.

Fire af områdelederne svarer, at der ingen fordele er ved ordningen, den går ud over alle børn, da der stadig er flest børn i institutionerne midt på dagen, men til en ringere normering. Forældrene peger på, at modulordningen er ufleksibel, og flere beretter om, at folk, som egentligt havde valgt kortere moduler, er gået over til fuld tid igen. Seks af respondenterne vil have ordningen afskaffet.
Med modulordningen blev det muligt at vælge fire forskellige pasningsløsninger på enten 25, 35, 45 eller fuld tid på 53,4 timer om ugen. Fra maj sidste år til nu er antallet af forældre, som valgte moduler på mindre end fuld tid faldet fra 17 procent til 12 procent.
Alligevel mener skole- og børneudvalgets næstformand næstformand Bent Jørgensen, at ordningen skal bestå.
- For mig er det ikke så vigtigt, om der er otte, 10 eller 12 procent, som bruger modulerne. Det er vigtigere, at forældrene har valgmuligheden, men vi er villige i Venstre til at se på, om ordningen skal justeres, siger han.
Udvalget tager stilling til evalueringen på et møde tirsdag.