Ministerium gransker skolekollaps

Indtil videre har det handlet om at overleve. Nu er det derimod tid til at kigge nærmere på, hvem der havde ansvaret for det økonomiske kollaps på Erhvervsskolen Nordsjælland.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis, torsdag.

- Nu skal vi til at afdække, om der er grundlag for at placere et ansvar for den situation, skolen er kommet i, siger Kasper Warrer, der er kontorchef i Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen under Ministeriet for Børn og Undervisning.

Skolens økonomiske genopretningsplan er først lige blevet endeligt godkendt i ministeriet og fremlagt for offentligheden. Kontorchefen lægger ikke skjul på, at det er en meget kompliceret sag, som tager tid at afdække.

- Jeg tror ikke, at vi har fortilfælde i den her klasse, så på den måde er det også meget uopdyrket land, siger Kasper Warrer.

Styrelsens jurister og økonomer skal nu i gang med at vurdere de forskellige konsekvenser af en eventuel sag om ansvarsplacering.

Kontorchefen forventer, at de vil have det fornødne overblik i løbet af de kommende en til to måneder. De vil vurdere, om der er grundlag for at rejse sag mod de forskellige parter, der på den eller anden måde havde et ansvar for skolens deroute.

- Vi skal samtidig se på, hvad vi kan gøre bedre for at undgå at en lignende situation kan ske igen, siger Kasper Warrer.

Et uventet underskud kostede den tidligere direktør på skolen jobbet og løftede samtidig sløret for et økonomisk og ledelsesmæssigt kaos på skolen.

Sidste forår kastede bestyrelsen håndklædet i ringen, og det blev efterfulgt af et underskud på 54,6 millioner kroner. Siden har en midlertidig bestyrelse arbejdet på at genoprette skolens økonomi. Øvelsen har i alt kostet 89 jobbet siden 2011.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik