Minister fordømmer hærværk på jødisk skole

Den jødiske skole Carolineskolen har aldrig før været udsat for hadforbrydelser, men det skete natten til fredag.

Socialministeren fordømmer hærværket.

Natten til fredag klippede ukendte gerningsmænd hul i et hegn til den jødiske skole Carolineskolen, der ligger på Østerbro i København.

Gerningsmændene ødelagde syv til otte ruder i skolegården og skrev flere antijødiske budskaber med graffiti på skolens mure.

"Ingen fred i Gaza. Ingen fred til jer zionistsvin", skrev de uindbudte gæster blandt andet.

Socialminister Manu Sareen (R) er både rystet og kalder det tragisk, at børn nu bliver bragt ind i konflikten mellem Israel og Gaza.

- Jeg er rystet over, at man bringer den konflikt, som selvfølgelig optager os alle, ind i børnenes univers. Jeg synes, det er rigtig, rigtig tragisk, at man ikke kan holde det ude af deres univers på den her rigtig grimme måde, siger Manu Sareen til Ritzau.

Manu Sareen fortæller, at han er overrasket over, hvor meget den igangværende konflikt har berørt i Danmark. Han ser blandt andet indikationer på en stigende antisemitisme i Danmark.

- Vi er ved at få kortlagt hadforbrydelser i Danmark i øjeblikket på baggrund af seksualitet, religion og andre parametre. Vi har ikke resultatet af det endnu, så jeg kan ikke give et faktabaseret svar.

- Men tager man de meldinger, som vi har fået fra blandt andet det jødiske samfund, at de selv oplever flere hadforbrydelser, så er der en øget antisemitisme nu, siger han.

Ifølge Jonathan Fischer, der er næstformand i Det Mosaiske Troessamfund - Det jødiske samfund i Danmark - er situationen eskaleret.

- Vi må konstatere, at den risiko, som vi frygtede, der var for at tingene eskalerede, ikke længere er en risiko, men den er sket. Når folk tager ud på en skole og truer børn, så er det en meget alvorlig situation, siger han.

Den udsatte skole har ikke tidligere været udsat for noget lignende.

- Vi er verdens næstældste fungerende jødiske skole, og vi har aldrig haft sådan noget her inde på livet før, siger skoleder på Carolineskolen, Jan G. Hansen.

Carolineskolen gennemførte fredagens skoledag som planlagt. Jonathan Fischer håber, at politiet vil være til stede ved mandagens skoledag for at skabe tryghed.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

20191202-185848-6-1920x1280we

Nu kommer den nye ghettoliste: Her frygter man at blive Københavns tredje hårde ghetto

anna

galleryNy vej flytter lastbiler fra baghaven - men nu er skolebørn i fare, mener beboere

Still Lynetteholmen Grafik 2 HEMO 2 billeder

playNy plan for Lynetteholm lammer lystbådehavn - og naboer skal forberede sig på støj

60_percent

playCoronarestriktioner på vej i 17 hovedstadskommuner, erfarer TV 2

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere