Minister: Betjente må ikke lure ved fixerum

Justitsministeren slår fast, at politibetjente ikke må forfølge narkomaner, der er i nærheden af et fixerum.

Politiet skal ikke til at ligge på lur ude foran de kommende fixerum for at anholde stedets brugere for ulovlig besiddelse af euforiserende stoffer.
Det slår justitsminister Morten Bødskov (S) fast.

Politiforbundets formand, Peter Ibsen, efterspørger imidlertid nogle klare retningslinjer for, hvordan betjentene skal forholde sig til de nye lovlige fixerum, når euforiserende stoffer fortsat er ulovlige.

Foreløbig siger justitsminister Morten Bødskov (S), at politiet ikke må forfølge de narkomaner, der benytter sig af fixerummene, når de er på vej til eller fra rummet.
- I praksis vil besiddelse af euforiserende stoffer til eget forbrug i og i umiddelbar nærhed af det godkendte kommunale stofindtagelsesrum normalt ikke blive forfulgt af politiet, siger Morten Bødskov til Ritzau.

Han understreger, at det dog kun gør sig gældende for personer, der er fyldt 18 år, har haft et længere og vedvarende stofmisbrug og har en stærk afhængighed.
- Vi mener, at vores model både tilgodeser hensynet til rummenes brugere og hensynet til, at politiets opgaver skal være både veldefinerede og til at administrere i praksis, siger Morten Bødskov.

Han vil ikke på nuværende tidspunkt komme med nogle mere konkrete retningslinjer til betjentene, men han tilføjer, at regeringen lægger op til, at den lokale politikreds skal høres, inden man opretter fixerum.

Hos Politiforbundet slår Peter Ibsen fast, at man nu internt i politiet må tage en diskussion af, hvordan betjentene helt konkret skal håndtere de kommende fixerum.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik