Menneske-skulptur stjålet på Strøget

En stor menneskeskulptur er blevet stjålet fra sin plads foran Illums Bolighus på Strøget. Kunstneren bag savner sin skulptur.

En legemsstor aluminium-skulptur er blevet stjålet fra 'sin' bænk foran Illums Bolighus på Amager Torv. Det på trods af, at skulpturen var boltet til bænken, oplyser Galleri Christoffer Egelund.

Den stjålne skulptur er en af 22 menneske-skulpturer, der lige nu befolker København som del af den såkaldte outdoor-udstilling PLACES. Skulpturerne bliver ivrigt fotograferet af borgere og turister i København.

- Udstillingen er en gave til de københavnske borgere. Nu er en del af den desværre blevet en gave til nogle tyveknægte. Vi er simpelthen så kede af det, siger galleriejer og initiativtager til udstillingen Jørgen Egelund.

Kunstneren bag de 22 skupturer, den islandske Steinunn Thórarinsdóttir, har haft lignende udstillinger i London, New York og Chicago, og her har figurerne fået lov til at stå i fred.

- Det er selvfølgelig en stor skuffelse for mig, men jeg håber meget, at skulpturen dukker op igen. Vi savner ham meget, og vi vil være taknemmelige for henvendelser fra borgere, som har set eller hørt noget, der kan bidrage til, at vi får ham tilbage igen, siger Steinunn Thórarinsdóttir.

Jørgen Egelund har meldt sagen til politiet.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik