Foto: TV 2 Lorry

Medie: Politibetjente anmelder deres chef for racisme

Optræk til opsigtsvækkende sag i Nordsjællands politi

Den tidligere politiinspektør i Nordsjællands Politi og nuværende chef for PETs efterretningsafdeling, Flemming Drejer, er sammen med resten af ledelsen i Nordsjællands Politi blevet anmeldt til Den Uafhængige Politiklagemyndighed for racisme.

Det oplyser radiostationen Radio24syv. Det er en gruppe anonyme betjente, der har indgivet anmeldelse mod tidligere og nuværende ledere på baggrund af en mail, som politiledelsen udsendte internt i 2011. Af den fremgår det ifølge Radio24syv, at ledelsen kadte østeuropæere fra Rumænien, Ungarn og Bulgarien for "svindlere" og "platugler".

Betjentene har på den baggrund anmeldt politiledelsen for racisme og for opfordring til brud på retsplejelovenn. Af mailen fremgår det, at østeuropæerne som udgangspunkt skal anholdes. Skulle man få anholdt nogle forkerte - ville "de få" få udbetalt erstatning og en undskyldning, oplyser Radio24syv.

Den Uafhæninge Politiklagemyndighed oplyser ifølgeRadio24syv, at de har modtaget anmeldelsen.

-Vi har ingen kommnetarer til sagen, da den er overgået til Den Uafhængige Politiklagemyndighed, siger pressekorrdinator Henrik Suhr fra Nordsjællands Politi til TV 2 Lorry.