Maskinpistoler gemt i mors lejlighed

32-årig mand gemte to kampklare maskinpistoler i sin mors lejlighed på Nivåhøj.

Det kom frem under et grundlovsforhør i en sag, der også handler om kokainhandel. Det skriver Frederiksborg Amts Avis

Det var et overraskende og skræmmende fund, som Nordsjællands Politi gjorde tirsdag under en ransagning på to adresser i Nivå med tilknytning til en 32-årig mand med indvandrerbaggrund. Målet med ransagningerne var ifølge avisens oplysninger at finde Narkotika, men i stedet fandt man våben.

For på den første adresse i andelsboligkvarteret Skiftet tæt på Nivå Center blev der fundet en revolver med seks skarpe skud, og på hans 54-åriges mors adresse i en lejlighed på Nivåhøj blev der mere overaskende fundet to maskinpistoler af fabrikatet Beretta med tilhørende magasiner og patroner. Derudover blev der også fundet en lyddæmper.

Den 32-årige, der er opvokset i Danmark, men har engelsk statsborgerskab, blev onsdag formiddag fremstillet ved et grundlovsforhør for lukkede døre ved Retten i Helsingør.

Her blev han fremstillet sammen med tre andre mænd på 35, 40 og 37 år, hvoraf to af dem er fra Nigeria og en er fra Gambia. De tre mænd stod ligesom den 32-årige tiltalt for på forskellig vis at have handlet med større mængder kokain med videresalg for øje i løbet af foråret i år.

Det fremgik af retsmødebegæringen, der blev læst op af anklager Henrik Blichmann, at kokainen ad mindst seks omgange blev udvekslet om aftenen ved Dronningedammen i hjertet af Hørsholm, og der blev overleveret kokain i mængder fra 10 til 200 gram ad gangen.

En af de tre afrikanere er også sigtet for at have været i besiddelse af 500 gram kokain et sted i nærheden af Allerød Station.

Sagen har ifølge Frederiksborg Amts Avis oplysninger ingen forbindelse med banden LTF, Loyal to Familia, eller andre kendte grupperinger.

De tre sigtede med afrikansk nationalitet nægtede sig skyldige i alle anklager, og to af dem ønskede ikke at udtale sig om sagen. Den 32-årige mand fra Nivå nægtede sig skyldig i sagerne om kokain, men kunne delvist erkende sin skyld i sagerne om våbenbesiddelse.

Dommeren endte med at fængsle alle fire mænd i fire uger efter et fem timer langt grundlovsforhør. De sigtede tog alle forbehold for at kære fængslingen, oplyser anklager Henrik Blichmann.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik