Manglende asylkontrol undrer Birthe Rønn

Asylsøgere bliver lukket direkte videre ind i Danmark, uden politiet aner, hvem de er. Integrationsministeren vil have en forklaring.

Asylsøgere, der kommer til Københavns Lufthavn i Kastrup, bliver lukket direkte videre ind i Danmark, uden at politiet ved, hvem de er. Den manglende kontrol får integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) til at kræve en udredning.
- Jeg var fuldstændig målløs. Jeg anede ikke, at der var ændret praksis,
og jeg har bedt om, at man i mit hus mandag morgen starter med at finde ud af, hvad der er op og ned på denne her sag, og om det overhovedet er lovligt, at man lader asylsøgere tage ud på egen hånd, siger ministeren til TV2 Lorry.
Reaktionen kommer, efter at Lorry fredag kunne fortælle, at op mod halvdelen af asylsøgerne, ifølge politiet, aldrig når frem til Center Sandholm.
Tidligere kontrollerede politiet asylsøgerne i lufthavnen blandt andet med fingeraftryk, inden de blev transporteret i busser til Center Sandholm. I en e-mail til TV2 Lorry bekræfter Rigspolitiet, at asylansøgerne nu får en togbillet til Center Sandholm:
- Det er politiets opgave at hjælpe asylansøgeren med at blive registreret, så asylsagen kan blive behandlet. Registreringen foregår i Center Sandholm, og politikredsene er instruerede om at hjælpe asylansøgerne til Sandholm for den videre sagsbehandling, hedder det i mailen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik