Mand anholdt for drab på forsvunden 52-årig

Politiet frygtede, at der lå en alvorlig forbrydelse bag en 52-årigs forsvinden. Torsdag har man anholdt og sigtet en mand for drabet på den 52-årige.

Foto: Ida Marie Odgaard - Ritzau / Scanpix

Opdatering klokken 18.20:

En mistænkt er torsdag blevet varetægtsfængslet i 14 dage. Beslutningen er truffet af en dommer i Helsingør. Manden sigtes for drab og for narkotika. 

Nordsjællands Politi undersøger en gård i Helsinge i forbindelse med sagen, oplyser politikommissær Henrik Gunst.

Nordsjællands Politi har anholdt og sigtet en mand for drabet på en 52-årig mand fra Birkerød, som har været forsvundet siden 18. september.

Det oplyser pressevagten ved Nordsjællands Politi.

Manden skal torsdag fremstilles i et grundlovsforhør ved Retten i Helsingør.

Det var tirsdag, at politiet var ude at sige, at man frygtede, at der lå en alvorlig forbrydelse bag 52-årige Lars Halvor Hermansens forsvinden.

Læs også Nu frygter politiet en forbrydelse: Lars er stadig væk

- Det er summen af vores oplysninger om hans gøren og laden, der ser mystisk ud, lød det blandt andet fra politikommissær Henrik Gunst

- Der er noget, der stikker forkert ud, og det skal vi have af- eller bekræftet, tilføjede han.

Lars Halvor Hermansens bil, en sort Seat Altea, havde en borger set over flere dage ved en parkeringsplads på Krathusvej mellem Frederiksborgvej og Furesø, skriver TV2 Lorry.

Lars Halvor Hermansen ejer en sort Seat Altea af årgang 2007 med registreringsnummeret AX 46 542. Foto: Nordsjællands Politi

Her blev den fundet 4. oktober af politiet, som indbragte den til undersøgelser. Også området omkring den blev undersøgt.

Pressevagten ved Nordsjællands Politi ønsker ikke at løfte sløret for de nærmere omstændigheder bag sigtelsen. Det vides dermed heller ikke, hvor manden blev anholdt, eller hvordan han forholder sig til den alvorlige sigtelse.

Grundlovsforhøret er sat til at begynde klokken 15. En anklager fra anklagemyndigheden vil kræve dørlukning.

 Det betyder, at offentligheden kun får mandens nøjagtige sigtelse at vide, men ikke politiets foreløbige efterforskning og mandens eventuelle forklaring.

Efter Lars Halvor Hermansens forsvinden 18. september troede både familie og politi umiddelbart, at der var sket en ulykke. Men knap en måned senere skiftede politiet spor og sagde, at der kunne ligge en forbrydelse bag.

/ritzau/

Sådan lød efterlysningen af Lars Halvor Hermansen:

Lars Halvor Hermansen beskrives som 180 centimeter høj, almindelig til muskuløs af bygning, og han var sidst set iført mørkeblå cowboybukser, mørkeblå Levi’s skindjakke, sort Levi’s bluse og sorte Adidas sko.


Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret