Lokale aktier er særligt populære

Mange nordsjællændere investerer lokalt, når de køber aktier. Man bør dog overveje det en ekstra gang, hvis man også vil tjene på sin investering, siger eksperter ifølge Frederiksborg Amts Avis.

Den lokale bank eller fodboldklubben henne om hjørnet er populære - også når det handler om aktieindkøb for private. Det gælder også i Nordsjælland, hvor eksempelvis Coloplast, der har hovedsæde i Humlebæk, er blandt de mest populære aktiekøb hos private.
- Det tyder på, at nordsjællænderne i høj grad investerer med hjertet, og at lokale tilhørsforhold altså spiller en stor rolle for nordsjællændernes investeringer, siger Erik Johannessen, der er direktør i Danske Bank Finanscenter Sjælland Nord, der ligger i Hillerød. Danske Bank har netop lavet en undersøgelse over, hvilke aktier danskerne køber, og her er de lokale virksomheder blandt topinvesteringerne.
Det er dog ikke altid en god idé kun at følge hjertet og den lokale tilknytning, hvis man altså også vil tjene penge på sin investering.
- Det er fint nok at investere med hjertet, fordi man kender den lokale direktør, og det drejer sig om små penge, men man skal også regne med at kunne miste pengene, siger Jens Møller Nielsen fra Dansk Aktionærforening og redaktør for magasinet Aktionæren.
Han henviser blandt andet til den krakkede Roskilde Bank, hvor private investorer troede for meget på deres lokale bankmænd.
- Hvis man synes, det er sjovt, så køb for 1000 kroner, men regn med de er mistet, siger han.
De mest populære aktier i Nordsjælland er i øvrigt bankaktier, mens resten af landet tror mest på alternativ energi fra Vestas.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

20200407-124606-L-1920x1279we

Byggede luksusboliger i Nordsjælland: 18 udenlandske arbejdere anholdt

aalholm_kirke.jpg

playKrig mellem præster og menighedsråd: "Jeg har det elendigt", siger formand

fiskeauktion

playFiskegrossist i vildrede efter mink-aflivning: Frygter at brænde inde med tonsvis fiskeaffald

Boligpriser

Stigende boligpriser er blevet førstegangskøberes mareridt - få boligøkonomens bedste råd her

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere