00:31

Foto og redigering: Christian Skylv. Dronefoto: Duster Productions.

Se videoen: Skiklub fra Værløse slår verdensrekord

En skiklub fra Værløse har - sammen med skiløbere fra hele Danmark - slået rekorden i at lave verdens længste skislange.

1, 2, 3, 4 skiløbere. Og fem. Seks. Syv. Og det bliver ved.

- Yes! Lyder det fra Skiklubben Hareskovs begejstrede skiinstruktør, Henrik Kryger Pallesen, da sidste skiløber er nede ad bakken.

- Vi slog rekorden. 

Det er ligesom at lave et kampråb, der lyder over hele bakken.

Per Munch, Medl., Skiklubben Hareskov

Skiklubben Hareskov fra Værløse nåede helt op på 251 skiløbere, da de i efterårsferien gjorde et forsøg på at lave verdens længste skislange.

Det er 74 flere end den tidligere rekord, som Thomas Uhrskov satte i ’To på ski’ i 2015 i Wagrain, Østrig, hvor han fik 177 mennesker til at køre ned ad den berømte danskerbakke på Graffenberg.

Læs også Stort sne-event rammer København

Et forsøg på at samle alle på samme bakke

Skiklubben Hareskov har i efterårsferien været vært for en tur til gletsjeren i Sölden i Østrig for alle Danmarks skiklubber.

I alt deltog 315 skiløbere på turen.

Og det var her, klubben fik samlet hele 251 skiløbere i én lang slange. Det skete med deltagere fra København, Aarhus, Roskilde, Slagelse og Holte skiklub, samt efterskolen SINE og skigymnasiet NGG, som var med på skituren.

- Når man er 315 mennesker af sted på sådan en skitur, er man aldrig sammen, fordi der er så mange særinteresser. Så det var et socialt forsøg på at sikre, at vi var så mange som muligt på den samme bakke - på samme tid, siger medlem af Skiklubben Hareskov, Per Munch, til TV2 Lorry.

Læs også Nu kan du bestige Amager Bakke

Anden gang er lykkens gang

Klubben arrangerer skiture hvert år og prøvede også at slå rekorden sidste år. Men da manglede de ti skiløbere for at slå Thomas Uhrskov rekord.

Men i år lykkedes det altså. 

- Bare at mærke den der fornemmelse af, hvor mange vi var, det giver sådan en stolthed og fællesskabsfølelse. Det er ligesom at lave et kampråb, der lyder over hele bakken, siger Per Munch.

Om Skiklubben Hareskov

Skiklubben Hareskov er Danmarks største skiklub med over 3442 medlemmer. 

Klubben har over 200 uddannede skiinstruktører.

Hvert år arrangerer klubben mere end 30 ture.