Lodne VIP-gæster ankommer i privatfly til Københavns Lufthavn

Mange superstjerner og VIP-gæster stiller store krav, men det er ingenting i forhold til havodderne Riggs og Dixon.

Madonna, Lady Gaga og Robby Williams ville være misundelige, hvis de kendte til alt den luksuriøse særbehandling, som havodderne Riggs og Dixon har fået i denne uge.

De to pelsede superstjerner ankom nemlig med privatfly til Københavns Lufthavn direkte fra Alaska, så de kan flytte ind i deres nye hjem på Den Blå Planet.

Og undervejs fik de en behandling, der er en konge værdig.

quote Det var selvfølgelig Riggs og Dixon, som var VIP-passagererne på det her fly.

Jon Diderichsen, direktør på Den Blå Planet

- Det var selvfølgelig Riggs og Dixon, som var VIP-passagererne på det her fly. De fik hele tiden mad og vand. Der var tre medarbejdere fra Alaska Sealife Center med på rejsen for at sikre, at transporten gik godt. Kabinens temperatur var skruet ned, så havodderne ikke får for meget varme. Så de fik en super god behandling, siger Jon Diderichsen, direktør på Den Blå Planet, til TV 2 Lorry.

Riggs' skønne lyde

Riggs og Dixon måtte vente i deres transportkasser, mens pas og papirer blev tjekket igennem.

Den manøvre foregik ikke uden lidt klagen. Riggs er nemlig en meget ”vokal” fyr, som den amerikanske dyrlæge beskrev det.

Hør Riggs – den vokale havodder – i klippet herunder.

Riggs er en meget højlydt havodder. Ikke kun under transporten, men sådan i al almindelighed. Hør ham snakke på livet løs i videoen.

Efter et kort ophold i lufthavnens veterinærcenter fik Riggs og Dixon grønt lys og passet stemplet, så de officielt kunne påbegynde tilværelsen i Danmark.

Hurtigt blev de to oddere placeret i lastrummet, og så er det ellers afsted mod Den Blå Planet, så de kan komme ind i deres karantæneområde.

Pelsen skal renses

Hele processen skal gå ret hurtigt. Havodderne har nemlig en skrøbelig pels, som kræver en masse pleje og rensning for, at den kan holde kulden ude. Og så længe havodderne bliver transporteret, er der ikke meget tid til at pleje pels. Og det kan i sidste ende blive et problem.

quote Det har taget halvandet til to år at få alt det her i stand. Så det er helt fantastisk at stå for enden af alt det her arbejde, og nu er det endelig blevet til noget.

Lars Skou Olsen, kurator & chefdyrepasser

Derfor skal de hurtigt fragtes til deres karantænebassin, hvor de kan bruge tid på at rense pelsen, og det blev der også gjort i stor stil. Se bare videoen herunder:

Riggs og Dixon renser pelsen fuldstændig, som dyrlæger og dyrepasserne håbede på.

Alt i alt gik transporten af havodderne rigtig godt. Det vurderer Lars Skou Olsen, der er kurator og chefdyrepasser. Han er lykkelig over, at det hele er gået så fint, og at de endelig har fået havodderne til Den Blå Planet.

- At stå her i dag med to havodderne, som er landet og har det godt, det er jo helt fantastisk. Vi har brugt rigtig meget tid på at få planlagt den her transport. Det har taget halvandet til to år at få alt det her i stand. Så det er helt fantastisk at stå for enden af alt det her arbejde, og nu er det endelig blevet til noget, siger han til TV 2 Lorry.

For at sikre sig, at havodderne har det godt og ikke får problemer med pelsen, er der indsat en vagt, som holder øje med havodderne hele døgnet rundt de næste 14 dage.

Det går stadig noget tid, inden gæster kan få lov at se Riggs og Dixon.

Men de to amerikanske herrer har det godt og nyder udsigten ud over Øresund.

Havoddere på Den Blå Planet

  • På Den Blå Planet bor allerede to havoddere ved navn Mojoe og Agnes.
  • De fire havoddere skal indgå i en samlet flok.
  • Den Blå Planet er god plads til at huse alle fire havoddere.
  • Havoddernes anlæg ligger med udsigt over havet.
  • Det er endnu uvist, hvornår man som gæst kan se de to nye havoddere, da de først skal falde til i de nye omgivelser.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik