Langt færre ryger på tvangsauktion i hovedstaden

Nye tal viser, at der er længere mellem tvangsauktioner over boliger i København

Mange boligejere har formentlig haft frygten liggende i tankrne - at de en dag står i en situation, hvor de ikke kan sælge deres bolig - og heller ikke har råd til at betale afdragene på lånene - og dermed kan ende på tvangsauktion. Men i København falder antallet af tvansauktioner markant.

Det oplyser Nybolig i en pressemeddelelse efter at kæden har analyseret tallene fra Danmarks Statistik.

De viser nemlig, at i 2018 var antallet af københavnske tvangsauktioner helt nede på 69. Et markant fald i forhold til året før, hvor 236 endte på tvangsauktion.

- Den lave rente har helt sikkert meget at gøre med det. Når renten er lav, som den har været de senere år, betyder det, at boligejerne bedre kan følge med afbetalingerne af lånet, og derfor står de ikke pludseligt med håret i postkassen. Samtidigt har vi generelt også fået flere penge mellem hænderne, blandt andet på grund af den lave ledighed. Det er jo en meget positiv udvikling for både husejere og kreditorer, siger ejendomsmægler Maria Rejnhold Kjær fra Nybolig på Gammel Kongevej ifølge pressemeddelelsen.

Hun mener samtidig, at boligejerne er blevet langt mere påpaselige.

- Finanskrisen har fået mange boligejere til at blive mere bevidste om, hvad deres økonomi kan holde til. De er langt mere påpasselige i dag, fordi de frygter at sætte sig for dyrt. Så jeg oplever, at folk har lært af fortiden – på den positive måde, for det kan jo være det, der sikrer dem en stabil økonomi, forklarer hun.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik