LA presser den konservative bastion på Frederiksberg

Liberal Alliance har lørdag forladt budgetforhandlingerne på Frederiksberg Rådhus. Også SF vinker farvel.

For nylig forlod to konservative byrødder på Frederiksberg partiet og skiftede til Liberal Alliance, hvorved den konservative borgmester, Jørgen Glenthøj, mistede sit faste flertal med Venstre og Radikale lige inden budgetforhandlingerne.

Med manøvren fik Glenthøj dog mulighed for et alternativt flertal mellem V, K og LA, men lørdag forlod Liberal Alliance så budgetforhandlingerne.

Ligesom med de to medlemmers partiskift skyldes sammenbruddet i forhandlingerne kommunens store diskussion om grundskyld.

- Jeg er meget skuffet over, at De Konservative ikke vil bruge det flertal med Liberal Alliance og Venstre, der kunne have gjort noget ved grundskyldsstigningerne.

- Nu må boligejerne på Frederiksberg fortsat leve i frygt for at blive drevet fra hus og hjem af den gigantiske grundskyld, siger partiets spidskandidat til det kommende kommunalvalg, Laura Lindahl, i en pressemeddelelse.

Ifølge Laura Lindahl vil en kommende stigning i grundskylden koste borgerne på Frederiksberg dyrt, og Liberal Alliance ønsker derfor at neutralisere grundskyldsstigningen i de næste fire år.

Partiet mener, at finansieringen kan findes i både det økonomiske råderum, der allerede er i kassebeholdningen, samt ved at spare på blandt andet Frederiksberg-busserne og et "overflødigt" kulturhus.

Liberal Alliances kommunalbestyrelsesmedlem og udvalgsformand Nils-Ole Heggland kritiserer skarpt den måde, skatteborgernes penge bliver forvaltet på:

- Vi ved, at der er et råderum til skattelettelser på Frederiksberg, og vi ved, at der oven i det er overflødige udgifter, man kan skære på.

- Så er det virkelig besynderligt, at et borgerligt parti ikke ønsker at gøre noget ved den grundskyldsstigning, som er den allerstørste fare for privatøkonomien hos mange familier på Frederiksberg, siger Nils-Ole Heggland.

Også SF valgte lørdag at træde ud af forhandlingerne om næste års budget, oplyser partiet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

cosedis

Nicolas' luftfotos hitter: Se 28 pletskud her

20191202-185853-5-1920x1279we

playTrods lunken modtagelse ser boligministeren positivt på ny ghettoliste

julefrokost

Hårdt pressede restauranter: Ni ud af ti julefrokoster i år er aflyst

Gadehavegård, Ibrahim El-Khatib

play”Det er ligegyldigt, at vi er røget af ghettolisten. Skaden er sket”

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere