Kvinde stjal 26 telefoner til metalfest

Gæster til den københavnske Heavy Metal-festival Copenhell fandt det mistænkligt, at mænd gang på gang gik hen til den samme kvinde, overrakte telefoner til hende og gik straks videre. Så mistænkeligt at de ringede til politiet.

Da betjentene pågreb hende kort tid efter, havde hun i alt 26 smartphones på sig. Alle snuppet fra musikfans til rockfestivalen, skriver Urban.
  »Vi er utroligt glade for, at københavnerne i disse dage er så opmærksomme på lomme- og tasketyve, for det hjælper os meget. Opmærksomheden skyldes sikkert den store opmærksomhed, problemstillingen har fået i medierne på det seneste. Jo mere folk passer på og hjælper hinanden, jo sværere arbejdsforhold får tyvene,« siger politikommissær Henrik Oryé fra Københavns Politi, der er leder af indsatsen mod lommetyve.
      Roserne fra politiet til borgerne skyldes ikke alene indsatsen på Refshaleøen, hvor Copenhell fandt sted. På grund af tips fra lokale har politiet tilbageholdt to nordafrikanske unge mænd, der uafhængigt af hinanden stjal på to forskellige cafeer i byen. Også her var målet telefoner.
      »Det er vigtigt at passe på sine ting og være opmærksom på, at tyvene er særdeles aktive i disse måneder. Men det er også vigtigt at lade os pågribe dem i stedet for at skride til selvtægt,« understreger politikommissær Henrik Oryé.
      I løbet af de seneste tre måneder er der stjålet i alt 1.211 iPhones i hovedstaden. Regeringen arbejder for tiden på et forslag, der skal gøre det sværere for kriminelle asylansøgere at spekulere i berigelseskriminalitet, mens de venter på asyl. Den konservative retsordfører Tom Behnke tog sagen op efter en reportage i Urban dokumenterede, at nordafrikanske asylansøgere står for langt hovedparten af lommetyverier i Indre By og på Vesterbro.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik