Kursistråd: Forbud mod niqab skader integration

Det vækker undren hos kursister på VUC Lyngby, at kvinder bliver nægtet undervisning, så længe de bærer niqab.

Seks muslimske kvinder på VUC Lyngby har fra næste år fået forbud mod at møde op til undervisning på centret, hvis de bærer den islamiske klædedragt niqab.

Læs også: Ministerium: Skoler må godt forbyde niqab

Skolens kursistråd vil dog ikke støtte op om forbuddet og mener, at ledelsen burde havde inddraget kursisterne i beslutningen, skriver Ritzau.  

Ifølge kursistrådets formand skader et forbud mod niqab integrationen. 

- Det vil være negativt for integrationen, hvis folk, der bærer niqab, fremadrettet kun kan modtage undervisning hjemme fra computeren, siger formanden for VUC Lyngbys kursistråd, Nedim Yasar, i en mail til Ritzau.

Tirsdag havde kursistrådet møde om skoleledelsens beslutning om niqab-forbud. Her besluttede man, at man ikke vil støtte skolens forbud mod niqab.

Ifølge VUC Lyngbys vicerektor, Inge Voller, giver det problemer med læringen, når kvinder er tildækkede.

Kursisterne mener dog, at det er vigtigt, at man som studerende har mulighed for at få fremmødeundervisning, uanset hvilken religion man tilhører.

- Det er meget muligt, at ledelsen ikke mener, at man kan måle effekten af undervisningen, fordi man ikke kan se kursistens ansigt. Ude i klasselokalerne oplever vi heldigvis, at lærerne interagerer og måler på mange andre parametre end blot mimik, siger Nedim Yasar.

Ifølge Undervisningsministeriet står det i udgangspunktet institutionen frit for at forbyde niqab, da der ikke er centrale rammer for regulering af påklædning.

- Uddannelsesinstitutionerne kan efter gældende ret forbyde brugen af burka, niqab og eventuel lignende tildækkende beklædning i undervisningen og ved prøver, lød det tidligere på måneden i en skrivelse fra ministeriet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Lyngby-Taarbæk

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere