Kulturminister til Ålen: Aflever regnskaberne

Zentropa og Peter Aalbæk Jensen beskyldes for snyd med støttekroner, men vil ikke aflevere bilag.

Direktøren for filmselskabet Zentropa, Peter Aalbæk Jensen, får hård kritik for ikke at ville udlevere bilag til Det Danske Filminstitut (DFI) for brugen af offentlige støttemidler i forbindelse med filmen "Antichrist".

Læs også: Zentropa udleverer.....

Mens DFI har iværksat en uvildig revisorundersøgelse af sagen, lægger kulturminister Marianne Jelved (R) nu også pres på Zentropa og åbner døren på klem for ny lovgivning om kontrollen med filmstøtte.

- Zentropa må selvfølgelig aflevere de ting, de skal aflevere. Det er første gang, vi står i en situation som denne her, og det er ikke særlig hensigtsmæssigt at lave lovgivning ud fra enkeltsager. Med mindre det viser sig at være nødvendigt at lovgive. Så kigger vi på det, sagde Jelved torsdag aften til tv-programmet Kulturen på News.

Iflg. BT har Zentropa flyttet middagsudgifter og køb af fiskegrej ind i "Antichrist"-regnskab

Kulturministeren understreger fredag over for Ritzau, at der ikke er grund til at gøre mere, så længe at DFI arbejder på sagen sammen med Kammeradvokaten og et revisionsfirma.

Avisen BT har i en række artikler skrevet om mulig snyd med støttekronerne til Zentropa-filmen "Antichrist", der blev instrueret af Lars von Trier.

Ifølge BT's artikler har Zentropa flyttet en række uvedkommende udgifter til blandt andet dyre middage og fiskegrej ind i regnskabet for "Antichrist".

Dermed er de blevet betalt af offentlige støttekroner og tilskud fra filmfonde og tv-stationer i stedet for af Zentropa selv.

Aalbæk afviser at fremlægge alle bilag

Peter Aalbæk Jensen har indtil nu afvist DFI's krav om at fremlægge alle bilag. Zentropa-direktøren har i stedet iværksat verbale modangreb på filminstituttets direktør, Henrik Bo Nielsen, som han ønsker afsat som direktør.

Sagen kan få store konsekvenser for Zentropa. Hvis DFI afgør, at der er blevet snydt med de offentlige støttekroner, kan det ende med et økonomisk krav til filmselskabet om tilbagebetaling af nogle af de otte millioner kroner, som "Antichrist" fik i dansk filmstøtte.

Mindst lige så alvorligt er det, at sagen også kan få betydning for fremtidig filmstøtte til selskabet.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

skøjtebane i zoo

playZoologisk Have åbner ny vinterattraktion for første gang

skøjtepige

Skøjtebaner lukker overalt, men her åbner en ny - af plastik

Roskilde Badet, svømmehal

playSkandaleramt svømmehal blev dobbelt så dyr og forsinket: Nu skal sagen kulegraves

Hillerød Madmarked

Nyt madmarked på vej: "Det er, hvad folk vil have"

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere