KU-dekan i brev: Studerende arbejder for meget

Dekan fra Københavns Universitet skriver brev til arbejdsgivere. De studerende må ikke arbejde for meget, er budskabet.

De studerende på Københavns Universitet bør højst arbejde 8-12 timer om ugen. Det er budskabet i et brev, som dekan Troels Østergaard Sørensen fra Københavns Universitet har forfattet til de arbejdsgivere, der har studerende ansat i studiejobs. Det skriver Politiken.

I brevet beder Troels Østergaard Sørensen, der øverst ansvarlig for Københavns Universitets Samfundsvidenskabelige Fakultet, arbejdsgiverne om at skrue ned for deres studentermedhjælperes timetal og holde ansættelserne på max 12 timer ugentlig.

'Hvis man beskæftiger studerende mere end 15 timer per uge, indebærer det en stor risiko for, at de slet ikke bliver kandidater', skriver dekanen blandt andet i brevet.

Det er den såkaldte fremdriftsreform, der har fået dekanen fra KU til at forfatte brevet. Reformen indebærer, at alle studerende på videregående uddannelser fra næste studieår skal være fuldtidsstuderende. Samtidig indskrænkes deres muligheder for at tage et fag eller en eksamen om.

- Jeg mener, det er vigtigt for de studerende, at arbejdsgiverne er klar over, at det nu er fuldtidsstudier, de går på. Fra september ryger man ud og får ikke sin uddannelse, hvis man ikke følger sit studie. Det er dyb alvor, siger Troels Østergaard Sørensen til Politiken.

De fleste jobopslag efter studentermedhjælpere i offentlige jobbanker er til stillinger på 15-20 timer om ugen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik