Kriminelle udenlandske bander udnytter hjemløseavis

Hjemløseforeningen Hus Forbi indfører nu nye skrappe regler for hvem, der må sælge deres avis.

Det sker fordi foreningen oplever en eksplosion i antallet af hjemløse rumænere, der vil sælge avisen. Hus Forbi mener, at rumænerne kommer hertil med busser fra Bucarest, hvor de bliver samlet op af kriminelle bander, der også scorer sælgernes fortjeneste, når de har solgt aviserne.

- De tager simpelthen pengene fra dem, og vi kan ikke støtte den form for kriminalitet, siger Ole Skou, der er formand for bestyrelsen i Foreningen Hus Forbi til TV2/Lorry, og hvis ikke vi siger stop nu, så går det helt galt, fortsætter han.

Foreningen har nu taget initiativ til at involvere Københavns Politi i sagen, fordi de mener at udnyttelsen har nået et omfang, der er så voldsomt, at det bør stoppes. Hus Forbi har regnet sig frem til at rumænerne tjener mellem hundredehalvtreds og to hundrede tusind om måneden.

De har samlet vidneudsagn om rumænernes aggressive adfærd, og sammen med et oplag, der indenfor de seneste måneder er steget fra tres til næsten hundrede tusind aviser, fik det foreningen til at indse at noget var galt. Samtidig har de ved flere lejligheder oplevet sælgere med sælger-identitetskort og falske danske sygesikringsbevis. Nu indfører Hus Forbi uniformer, hvor deres logo er broderet på både jakke og bukser og nye identitetskort til sælgerne for at stoppe for udnyttelsen af den lukrative forretning.

- Fra 1.januar indfører vi en grænse på 50 aviser pr.sælger for at komme problemet til livs, så må vi se, hvordan rumænerne reagerer på det, siger Ole Skou, fordi vi har da en bekymring for, om der kunne være nogen der tjener mange på det her, der kunne blive sure på os eller de hjemløse.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation skal flyttes

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere