Krav om øget sikkerhed på sikrede institutioner

To mænd på 16 og 17 år er fortsat på fri fod, efter de fredag flygtede fra den sikrede døgninstitution Nøddebakken i Skibby. Det er bare én uge siden, at en indsat sidst havde succes med at flygte derfra.

To mænd på 16 og 17 år er stadig på fri fod, efter at de fredag flygtede over hegnet fra den sikrede institution Nøddebakken i Skibby. Den ene mand betegnes som farlig.Så sent som i sidste uge lykkedes det en 16-årig mand at tage flugten fra samme institution.

Alene i Nordsjællands politikreds er otte unge i år flygtet fra de sikrede institutioner, hvor mindreårige, der har begået alvorlig kriminalitet, opholder sig.

Ifølge TV2 Lorry får rækken af sager om fangeflugt nu formanden for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup, til at kritisere sikkerheden i de sikrede institutioner:

"Det er en krænkelse af retssikkerheden, at unge kriminelle åbenbart nemt kan flygte fra de institutioner, hvor de sidder, fordi de har begået grov kriminalitet. Sikkerheden på institutionerne for unge skal være lige så skarp som sikkerheden i fængslerne, for de unge er ikke mindre farlige for os andre, bare fordi de er unge," siger Peter Skaarup (DF) til TV2 Lorry.

Peter Skaarup vil nu rejse sagen for justitsminister Brian Mikkelsen:

"Vi må sørge for at lave mere videoovervågning, lave højere mure og i det hele taget stramme sikkerheden på de sikrede institutioner, så politiet ikke skal blive ved med at bruge ressourcer på at fange de kriminelle unge igen og igen."


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik