Foto: TV 2 Lorry

Kræftafdeling i Hillerød lukkes - borgmestre er bekymrede

Fire nordsjællandske borgmestre kritiserer lukningen af kræftafdelingen på Nordsjællands Hospital.

Borgmestrene i Hillerød, Helsingør, Frederikssund og Gribskov er - mindst - enige om én ting: Lukningen af kræftafdelingen på Nordsjællands Hospital i Hillerød er en dårlig idé.

Det fremgår af et åbent brev, som de fire borgmestre har sendt til formand for Region Hovedstaden, Sophie Hæstorp Andersen (Socialdem.).

I forbindelse med den såkaldte Hospitals- og Psykiatriplan 2020 vil Region Hovedstaden samle den medicinske kræftbehandling på Rigshospitalet og Herlev Hospital.

Men en nedlæggelse af kræftafdelingen på Nordsjællands Hospital i Hillerød vil ifølge de fire nordsjællandske borgmestre have flere negative konsekvenser.

- Vi er bekymrede for denne udvikling. Det er vores opfattelse, at lukningen af kræftafdelingen i Hillerød vil resultere i et ringere serviceniveau for patienterne og deres pårørende, skriver borgmestrene i det åbne brev.

Borgmestrene påpeger blandt andet, at en lukning vil medføre øget transporttid for svækkede patienter og deres pårørende, ligesom de fire borgmestre forudser flere overflytninger mellem hospitalerne, da kræftpatienter ofte har flere diagnoser på samme tid.