Kongelig Dansk Yachtklub sagsøgt for 8 millioner

Den lille sejlerklub Tuborg Yacht Klub i Hellerup føler sig lænset af landets største lystsejlerforening - Kongelig Dansk Yachtklub.

 Bådpladserne i havnen ejes af Carlsberg, men administreres af foreningen Kongelig Dansk Yachtklub.

Ifølge Michael Lynenskjold, der er formand for den lille forening Tuborg Yachtklub, har Kongelig Dansk Yachtklub - også kaldet KDY - opkrævet for meget i leje og brugt pengene til egne aktiviteter.

Penge, der skulle gå til at vedligeholde Tuborg Havn og de 149 medlemmers bådpladser.

- Det er klart, at vi føler os uretfærdigt behandlet. Der er nogle, der vil gå så langt som til at sige, det er kriminelt. KDY ejer jo ikke den lejeindtægt, de opkræver. De har i princippet, uden at spørge os 149, taget vores opsparing i havnen og brugt den på alt mulig andet., siger han til TV 2 Lorry.

Nu stævner Tuborg Yachtklub KDY for 8 millioner kroner. Derudover stævner de også ejeren af bådpladserne, Carlsberg, for 4millioner - for manglende vedligeholdelse af havnen.

-Jeg mener, det er en brandærgerlig sag, vi er som sagt kommet til havnen for små to år siden og havde slet ikke forventet al den ballade, der har været. Vi troede at KDY og Carlsberg var nogle fornuftige parter at handle med, siger Carsten Hunderup, der er medlem af Tuborg Yachtklub.

Formanden for Kongelig Dansk Yachtklub vil IKKE udtale sig om de juridiske aspekter af sagen, men siger, at foreningen HAR forsøgt at finde en løsning - dog uden held.

Striden stået på længe nok, mener han.

- Vi har en meget klar oplevelse af, at de aftaler, vi har indgået, det mener vi, at vi har levet op til. Når det ikke kunne være anderledes, så er det okay, at vi er blevet stævnet, og så må domstolene tage stilling.

Carlsberg, der ejer bådpladserne, havde søndag ikke nogen kommentarer til sagen. Formanden for Tuborg Yachtklub, Michael Lynenskjold, håber tvisten kan afgøres hurtigt.

-Jeg håber, at vi får nogle vilkår, der er ret og rimelige, som i de andre havne i Øresund, siger han.

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Sport

Teamgym

Danmark opgiver værtskabet for EM i TeamGym næste år i Ballerup Super Arena

Nicolai Geertsen

playDe ringer fra hele verden for at høre om danskers helt vilde scoring

20201101-171511-l-1920x1276we.jpg

FCK-spiller ramt af corona

20_percent

playMød "verdens bedste bomvagt": Jensen har en særlig opgave i Lyngby Boldklub

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere