Kommune vil spare blå flag væk

Snart stryges måske det sidste blå flag og Nordsjællands kyster bliver til »Kongelige Kyster« i Gribskov Kommune, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Kommunen føler sig dårligt behandlet i forbindelse med den seneste sæson, hvor de blå flag blev strøget. Derfor ligger der nu som en del af kommunens sparekatalog et meget konkret forslag om at spare Friluftsrådets blå flag væk.

Gribskov Kommune kan dels spare omkring 100.000 årligt ved at droppe de blå flag, dels kan den komme ud af et samarbejde med Friluftsrådet, som får knubbede ord med på vejen af tidligere borgmester, nu næstformand i teknisk udvalg, Jannich Petersen (V).

- Vi mener, at dansk friluftsråd strammer den for meget med deres afgifter, siger Jannich Petersen blandt andet på baggrund af, at Gribskov Kommune denne sommer var nødsaget til at stryge alle sine blå flag på nær to strande.

Kommunen mener, der lå fejlagtige målinger til grund, og flagene kan tidligst komme op igen i 2011, ifølge Friluftsrådets regler. Reglerne er, at kommunerne søger om blå flag en gang årligt, og at flaget tildeles på baggrund af sidste års badevandsmålinger.

- Vi føler os altså ikke særlig godt behandlet og vil gerne forlade samarbejdet med Friluftsrådet. Eventuelt i et samarbejde med Helsingør og Halsnæs Kommuner, siger Jannich Petersen.

Gribskov Kommune bliver, hvis den endelige beslutning om at nedlægge blå flag vedtages, selv garant for badevandets kvalitet. Men det ser formand for teknisk udvalg Bo Jul Nielsen (S) ingen problemer i:

- Vi skal selv stadig tage prøverne under alle omstændigheder. Det sejler jo ikke, selv om det blå flag forsvinder.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik