Kommune vil lukke ti børnehaver

  10 børnehaver står til lukning i Lejre Kommune. Det skriver DAGBLADET Roskilde.

Samtidigt skal der opføres fire store nye integrerede børnehuse, og bygges til på flere andre institutioner.
Det er blandt de initiativer, der skal sættes i værk, hvis politikerne vælger at følge forslaget til en ny dagtilbudsplan, som er forfattet af en arbejdsgruppe, og som anbefales af forvaltningen.
 
Der skal indføres 110 nye vuggestuepladser henover de næste otte år, og samtidigt nedlægges 105 dagplejepladser. Hensigten med at ligestille de to typer pasning af de 0-2 årige børn opnås dog ikke. Der vil fortsat være flest dagplejepladser - 394 mod 247 vuggestuepladser.
 
De fire store integrerede børnehuse skal bygges i henholdsvis Hvalsø, Kirke Såby, Ejby/Kr. Sonnerup og Osted. Dertil kommer større om- og tilbygninger i flere andre børnehuse.
De ti daginstitutioner, der udfases og lukkes i løbet af de næste otte år, er ifølge planen Egebjerget i Lejre, Hyllebjerget i Ejby, Møllehuset i Kr. Sonnerup, Søhus, Søpavillonen og Remisen i Hvalsø, Såby Børnehave og Fuglemarken i Kirke Såby, Osted Børnehave, og Myretuen i Gevninge.
 
Dagtilbudsplanen er et langtidsprojekt, som først er fuldført i 2020. Alt i alt forventer arbejdsgruppen, at planen vil koste knap 122 mio. kroner i anlæg.
 
 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik