Kommunal kampagne vil ændre opfattelsen af voldtægt

Voldtægt er aldrig offerets egen skyld.

En voldtægt er en kriminel handling, uanset om den, der bliver udsat for overgrebet, har flirtet, drukket for meget eller klædt sig sexet.

Sådan lyder budskabet i en ny kampagne, som Københavns Kommune er afsender på.

- Det handler om, at vi skal forebygge voldtægter i fremtiden. At de unge skal vide, hvor grænserne går, siger Ninna Thomsen, der er Sundheds- og Omsorgsborgmester i Københavns Kommune (SF).

De fleste seksuelle overgreb bliver begået af en person, som ofret kender i forvejen, og mange af dem bliver aldrig anmeldt. Ofte fordi ofrene bebrejder sig selv.

- Mange, der bliver udsat for et seksuelt overgreb, forsøger at finde en mening med det, der er sket. Hvorfor skete det, og hvorfor gik det ud over mig? I den proces kommer man ofte til at kigge indad, og nogle tænker, at det måske var selvforskyldt, siger Anne Bruun Blauert, der er videnscenterkonsulent hos Center for Seksuelle Overgreb.

En undersøgelse fra Det Kriminalpræventive Råd skønner, at der bliver begået over 3000 voldtægter eller voldtægtsforsøg i Danmark hvert år. Der bliver rundt regnet anmeldt 400.

Kampagnen når i disse uger ud til københavnerne via blandt andet sociale medier og busreklamer. Kampagnen ønsker specifikt at ramme de unge mellem 15 og 25 år, da problemet er særligt stort blandt denne aldersgruppe.

Se mere i aftenens 19.30-udsendelse!

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

Stevns Station

141 år gammel togstation rives ned: Politikere enige om at flytte station

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

mændenes hjem

Hjemløse sælger juletræer og får indtjeningen i egen lomme

FÆRDIGT INDSLAG(3)

playTingbjerg bygger sig ud af den hårde ghettoliste - beboer frygter opdelt lokalsamfund

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere