Kom til vild fuglekoncert

Og få guide til koncerten i Naturen Nu.

De fleste koncerter er som bekendt aftenevents, men hvis du vil til koncert med naturens fugle, så er det med at stå tidligt op, for det er ved solopgang, at du får den største oplevelse. Naturformidler Philip Hahn-Petersen er i denne uges Naturen Nu taget på Amager Fælled klokken 04.25 for at høre fuglesang. Med sig har han naturformidler Vicky Knudsen fra Fuglemandssang, der er ekspert i fugle og ikke mindst i at høre, hvilke fugle der synger hvad.

Hun mener at fuglesangen bestemt er værd at stå tidligt op for.

”Nu er vi ved at være langt henne i maj, og det betyder at alle de fugle der overvintrer i Afrika, de også er ved at nå op til Danmark. Så nu er der jo bare et væld af sang, siger Vicky Knudsen i Naturen Nu.

Denne tidlige morgen på Amager Fælled oplevede de to naturformidlere hele 36 forskellige fuglearter. De hørte bla. Gransanger, Musvit, Nattergal, Løvsanger, Gøg, Tornsanger, Kærsanger, Jernspurv og Munk.

Særligt Kærsangeren begejstrer, fordi den er i stand til at efterligne andre fugles sang. I klippet herover kan du selv lytte med og ikke mindst få tip til, hvordan du selv kan blive bedre til at kende de forskellige fuglestemmer du hører i naturen.

I Naturen Nu viderebringer Philip Hahn-Petersen på ugentlig basis oplevelser fra naturen. Både for at sprede kendskabet til naturen og for at vise, hvad der er at opleve netop nu.

Naturen Nu er et samarbejde mellem Verdens Skove og TV 2 Lorry – se alle videodagbøger fra naturen her

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Natur

MUSVÅGE

Dom for giftdrab på fredet rovfugl skal være hårdere, mener ornitologer

træ

130 år gammelt træ udsat for hærværk: "Det var et dejligt og smukt træ"

Flue inficeret med ny opdaget svamp

Ukendte svampe opdaget i Nordsjælland og på Amager - æder levende fluer indefra

Eleverne i 1.b på Engelsborgskolen i Lyngby har været så dygtige til at udforske de små dyr i den nære natur, at de tirsdag vandt førstepræmien i den landsdækkende Mikroforskerkonkurrence 2020.

Skoleklasse fra Lyngby er landets bedste mikroforskere

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere