Tidligere har sjællænderne også kørt til Fyn og Jylland for at tage køreprøven, og nu har Bornholm altså også oplevet en øget efterspørgsel. Det er ikke holdbart, mener formanden. Foto: Morten Germund, Scanpix

Kørelærer-formand: "Det er ikke tilfredsstillende"

Det er ikke holdbart, at køreskoleelever på Sjælland skal vente i så lang tid, at de tager til Bornholm for at tage deres køreprøve, lyder det fra kørelærernes formand.

Den lange ventetid på køreprøver er uholdbar, og situationen kalder på desperate handlinger fra landets kørelærere. Det mener formanden for de danske kørelærere. 

- I de 28 år jeg har været kørelærer, har vi aldrig oplevet så kaotiske forhold for ventetider på prøverne her i Danmark, siger René Arnt, landsformand i Danmarks Kørelærer Union.

Det er også derfor der nu er kommet ventetid her på Bornholm. En ventetid, der før var forbeholdt Sjælland og København, men som nu er blevet en landsdækkende tendens. 

Læs også Nyt smuthul: Nu sender kørelærere elever til Bornholm

- Det vi har set de sidste 14 dage til en måned er, at det har bredt sig til hele landet, siger landsformanden.

Tidligere har sjællænderne også kørt til Fyn og Jylland for at tage køreprøven, og nu har Bornholm altså også oplevet en øget efterspørgsel. Det er ikke holdbart, mener formanden.

I de 28 år jeg har været kørelærer, har vi aldrig oplevet så kaotiske forhold for ventetider på prøverne her i Danmark.

René Arnt, landsformand i Danmarks Kørelærer Union

- Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, at borgerne i landet ikke kan få de kørekort, de skal have, og vi som erhverv ikke kan passe vores arbejde, siger han. 

 

Læs også Borgmester: Anker Jørgensen skal have sin plads i Sydhavn

Grunden til de lange ventetider skal ifølge formanden findes i politiske beslutninger omkring terrorbekæmpelse, grænsekontrol samt politiets anvendelse af ressourcerne.

- Vi står ikke øverst på politiets prioriteringer for øjeblikket, slutter landsformanden.

Artiklen er udgivet i samarbejde med TV 2/Bornholm.