Foto: Niels Knuth-Winterfeldt

Københavns Lufthavn sænker takster for flyselskaber

Ønske om lavere takster for selskaber i Københavns Lufthavn bliver efterkommet. Lufthavnen sænker priser.

Københavns Lufthavn gør det billigere for flyselskaber at have ruter til og fra lufthavnen. Taksterne for flyselskaber sænkes i gennemsnit med 10 procent fra april 2018. Det oplyser lufthavnen i en pressemeddelelse.

- Både fra politisk hold og fra vores kunder har der været ønske om lavere takster. Det har vi lyttet til, siger bestyrelsesformand Lars Nørby Johansen, Københavns Lufthavne.

- Samtidig ønsker vi at komme den nye regulering i møde allerede nu og skabe et godt fælles udgangspunkt for de kommende forhandlinger, siger han.

Læs også Inden juletrafikken: Lufthavn lover kortere ventetid

Regeringen fremlagde i juli en ny strategi for luftfart. Den lagde op til, at prisen for at benytte Københavns Lufthavn skulle ned, så det i sidste ende kan blive billigere for passagererne.

Flere selskaber - herunder SAS - har kritiseret lufthavnens prisniveau.

- Regeringen fremlagde i juli den nye luftfartsstrategi, som sætter fokus på at styrke Danmarks internationale tilgængelighed og dansk indenrigsluftfart. 

- Som følge af luftfartsstrategien har vi fået en ny regulering, der får fuld effekt fra april 2019, siger formanden.

Men for at komme den nye regulering i møde sænker lufthavnen altså taksten allerede nu. Prisnedsættelsen sker med to initiativer, der samlet kommer til at koste lufthavnen 300 millioner kroner om året.

- Vi reducerer taksterne, som alle flyselskaber betaler for at bruge lufthavnen, siger Lars Nørby Johansen.

- Og vi indfører en særlig incitamentsordning, der gør taksterne 35 procent lavere på højfrekvente feederflyvninger mellem de regionale lufthavne og CPH. 

Læs også Elsker du også julemarkeder? Her er et stort overblik

Feederflyvninger er ruter fra for eksempel regionale lufthavne i Danmark eller andre lufthavne i Norden, der bruger Københavns Lufthavn som et knudepunkt, når passagererne skal flyves videre ud i verden.

De lavere takster vil gælde for både nuværende og kommende flyselskaber fra april 2018.

Lavere takster på feedertrafik fra regionale lufthavne skal dog først godkendes af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.