Foto: Lorry

Københavns teknikborgmester: Grøndalsvænge får ikke flere tilbud

Striden mellem Københavns Kommune og andelsboligforeningen Grøndalsvænge i Vanløse trækker endnu en gang i langdrag. Det står klart, efter at forligstilbuddet fra Københavns kommune blev afvist på en generalforsamling i aftes med stemmerne 164 mod 196.

Det er anden gang, andelsboligforeningen siger nej til kommunens forligstilbud. Ved første afvisning ændrede kommunen på tilbuddet, men det kommer ikke til at ske denne gang.

- Jeg kan ikke se, at vi kan strække os længere inden for de muligheder, der foreligger. Vi er gået præcist til grænsen økonomisk. Vores tilbud tager højde for, at der ikke er en køber eller sælger, som vil ende med økonomiske problemer, siger Københavns Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell til DR P4 København.

Tovtrækkeriet mellem kommunen og boligforeningen drejer sig om en 100 år gammel aftale, der forhindrer, at beboerne må tjene penge på at sælge deres bolig.

Det betyder, at boligforeningen risikerer at miste omkring 400 millioner kroner i andelsværdi.

For at komme andelsforeningen i møde, er kommunen kommet med flere forlig, som beboerne altså har stemt nej til.

Morten Kabell holder dog forligstilbuddet åbent og håber på, at foreningen genovervejer forliget:.

- Det er ikke sådan, at jeg vil gå ind og annullere det (forligstilbuddet, red.). Og jeg vil derfor opfordre foreningen til at genoverveje situationen og sige ja ved en ekstraordinær generalforsamling, siger Morten Kabell til DR P4 København.

Det afviser bestyrelsen i Grøndalsvænge dog.