Københavns Lufthavn sætter passager-rekord igen

I 2013 nåede lufthavnen op på over 24 millioner rejsende, og det er rekord for tredje år i træk.

Nøjagtig 24.067.030 passagerer rejste via Københavns Lufthavn i Kastrup i 2013. Det svarer til en vækst på 3,1 procent i forhold til året før. Det er tredje år i træk, lufthavnen sætter passagerrekord.

- 2013 sluttede stærkt, og for året havde vi en højere vækst end de fleste af vores konkurrenter blandt de andre europæiske knudepunktlufthavne.

- Det viser, at vores strategi om at styrke knudepunktet synes at virke, siger Thomas Woldbye, der er administrerende direktør i Københavns Lufthavn, i en pressemeddelelse.

Det var de internationale og interkontinentale ruter, der trak væksten i 2013, idet antallet af udenrigspassagerer steg med 3,6 procent. Antallet af indenrigspassagerer faldt med 32.000, svarende til en nedgang på 1,7 procent i forhold til året før.

Alene i december var passagertallet godt 1,6 millioner, hvilket er månedsrekord. Det svarer til en stigning på 5,3 procent i forhold til året før, og både udenrigs-, indenrigs- og transfertrafikken voksede i december.

- Når vi ser på december uge for uge, så vi specielt en markant stigning i trafikken omkring jul og nytår, så meget tyder på, at mange har benyttet sig af muligheden for en lang juleferie, siger Thomas Woldbye.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Erhverv

Natascha Artikelfoto

playNatascha er tilbage i arbejde efter trafikuheld: "Her kan jeg mærke, at folk tror på mig"

SAS Scandinavian Airlines

Corona giver SAS største underskud i selskabets historie

Københavns lufthavn

Lufthavnen fyrer igen medarbejdere

20200407-124606-L-1920x1279we

Byggede luksusboliger i Nordsjælland: 18 udenlandske arbejdere anholdt

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere