Københavns Kommune modarbejder beboere

Efter 3 års kamp, og gentagne problemer med både våbenbesiddelse og narkotikahandel, lykkedes det boligselskabet AKB at smide en familie ud af Sjælør-bebyggelsen i Valby. Alligevel valgte Københavns Kommune, kun 22 dage efter at opsigelsen var blevet stadfæstet i Østre Landsret, at give familien en ny lejlighed - 2 opgange fra den lejlighed, de lige var blevet smidt ud af.

Beboerne og de to boligselskaber, AKB og AAB, der ejer ejendommene i Sjælør Bebyggelsen på Sjælør Boulevard retter nu en massiv kritik mod Socialforvaltningen i Københavns Kommune, som har anvist familien til en lejlighed i naboejendommen.

"Der går kun 22 dage fra familien har fået opsagt deres lejemål, til de står med en ny lejekontrakt til en lejlighed to opgange ved siden af. Det er meget krænkende for retsbevidstheden, at man bruger så mange ressourcer på at få sat en familie ud, og så modarbejder kommunen os på den måde og genhuser selv samme familie hundrede meter længere nede af vejen", siger Christian Høgsbro, Adm. direktør i AAB, til TV2 Lorry.

Det var familiens 23-årige søn, der efter gentagne og grove overtrædelser af afdelingens husorden, fik Boligorganisationen AKB til at opsige familiens lejemål. En dom, som blev stadfæstet i Østre Landsret 1. februar 2010. Alligevel stod familien med en ny lejekontrakt til en lejlighed i naboejendommen, som tilhører AAB, 3 uger senere.

"Vi føler kommunen har svigtet os - det er simpelthen manglende respekt for os beboere, der bor i der her boligområde, når kommunen handler på denne her måde", siger Bent Haupt Jensen, Afdelingsformand i AAB på Sjælør Boulevard.

Socialborgmester Mikkel Warming indrømmer, at kommunen har trådt godt og grundigt i spinaten. " Det, at placere en familie, der er blevet sat ud af et boligselskab på grund af kriminel adfærd i lokalområdet, kun to husnumre fra sin gamle adresse, det er en fejl - en beklagelig fejl", siger Mikkel Warming.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik