Københavns budgetaftale giver arbejde til byggeriet

Der er arbejdspladser på vej til byggeriet med København Kommunes nye budgetaftale, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Foto: TV 2 Lorry

I aftalen har Socialdemokraterne, Enhedslisten, Det Radikale Venstre, SF og Dansk Folkeparti afsat 11,1 mia. kroner til bygge- og anlægsarbejder i perioden fra 2015-2018, og på rådhuset vurderes det, at investeringerne vil skabe 13.900 arbejdspladser.

Ifølge cheføkonom i Dansk Byggeri Bo Sandberg er kommunes beregninger ikke skudt helt ved siden af.

- Det lyder umiddelbart plausibelt med knap 14.000 arbejdspladser, når anlægsinvesteringerne har den størrelse. Nogle af investeringerne giver selvfølgelig flere arbejdspladser end andre, siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Tager man udgangspunkt i kommunens skøn, så vurderer Bo Sandberg, at omkring 10.500 arbejdspladser vil fordele sig i bygge- og anlægsbranchen, mens de resterende vil gå til andre erhverv.

- Generelt er det sådan med anlægsinvesteringer, at en del af effekten altid vil findes i de relaterede erhverv som for eksempel transportbranchen, siger Bo Sandberg, der umiddelbart ser positivt på den nye budgetaftale.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik