København har rekord i PR-ansatte

Hverken Carlsberg, Mærsk eller Århus kan følge med København, når det gælder antallet medarbejdere, der er sat til at betjene pressen, bestyre hjemmesider og kommunikere internt i organisationen. Ifølge Københavns Kommunes egne tal beskæftiger kommunen i dag 104 medarbejdere, som alene tager sig af presse, information og kommunikation, skriver Politiken tirsdag.

Samtidig viser oversigten, at der er stor forskel på, hvor mange ressourcer Københavns syv forskellige forvaltninger bruger på opgaven.

Selv om København er Danmarks største kommune, mener programchef Kurt Houlberg fra den kommunale forskningsinstitution AKF, at 104 medarbejdere til ren kommunikation må vække debat. Særligt da den samlede regning til lønudgifter løber op i godt 51 millioner kroner om året.

»Selvfølgelig er der behov for at informere borgere, virksomheder og indadtil i organisation. Men spørgsmålet er, hvor glitret det behøver at være. Måske er 51 millioner ikke meget ud af et samlet budget på over 30 milliarder kroner. Men trods alt kan man stadigvæk få meget folkeskole for pengene«, siger Kurt Houlberg til Politiken.

Med til billedet hører, at der ikke er nogen sammenhæng mellem forvaltningernes størrelse og antallet af kommunikationsansatte. Københavns Socialforvaltning, som er en af de tungeste målt i kroner og ansatte, må klare sig med 5 informationsmedarbejdere, mens den betydeligt mindre Teknik- og Miljøforvaltning har 26, skrivere P olitiken.

»Når vi ligger så lavt i Socialforvaltningen, skyldes det, at vi ikke har råd til flere. Vi er i kontakt med rigtig mange mennesker hver eneste dag; både socialt udsatte, pårørende og medierne. Om de øvrige forvaltninger har for mange kommunikationsansatte, skal jeg ikke gøre mig til dommer over«, siger socialborgmester Mikkel Warming (EL) til Politiken.

Teknik- og Miljøforvaltningen forklarer, at den har mange store anlægsprojekter, som det er nødvendigt at orientere borgerne om.

»Når vi larmer i Leifsgade, er det vigtigt, at borgerne bliver ordentlig informeret«, siger administrerende direktør Hjalte Aaberg til Politiken.

Ifølge den liberale kommentator Jarl Cordua er det imidlertid med til at illustrere, hvordan København er bygget op af syv »grevskaber«, hvor hver borgmester vil have sit eget talerør og bureaukrati.

»I den moderne verden med flere og flere medier er mantraet, at hvis vi ikke kommunikerer, så eksisterer vi ikke«, siger han til Politiken.

Men selv om København har over dobbelt så mange informationsansatte som Århus med 44, mener overborgmester Frank Jensen (S) ikke, at kommunen kan undvære en eneste:

»Meget af det at være en moderne arbejdsplads handler om at have en ordentlig kommunikation. Ellers ender det med alt for mange konflikter i en storby med over 500.000 indbyggere«, siger Frank Jensen til Politiken.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik