København genskaber fugle-ø i Utterslev Mose

Terner og måger skal have mulighed for at yngle på fugleøen "Svaleø" i Utterslev Mose, og derfor genskaber Københavns Kommune øen, som er eroderet - naturlig nedbrudt - skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Kommunen har netop udbudt opgaven, som har et budget på 500.000 kroner. Entreprenøren skal reetablere fugleøen, så den bliver modstandsdygtig over for strøm, bølger og vandstandsvariationer, og så den bliver fri for yderligere vedligeholdelse og drift i mindst 10 år.

Den entreprenør, som vinder opgaven, skal genskabe øen ved at anvende sten i bunden af øen, udvasket sand eller ler i midten samt sand og sten i toppen.

Ifølge formand for Dansk Ornitologisk Forening (DOF), Egon Østergaard, er det muligt at få stor effekt ved en relativt begrænset indsats.

- Man kan få en stor effekt ved ret begrænset indsats. Jo mere jomfruelig sådan en ø ser ud med sand og grus, jo mere tiltrækkende vil den være på måger og terner. De er tiltrukket af vores kyster, og der er jo sand og strand, og derfor er de tiltrukket af bare områder.

Man har gode erfaringer med, at fuglene vender tilbage allerede den første efterfølgende yngleperiode, når man etablerer sådan nogle øer, forklarer han.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere