00:26

Video: alarm112danmark.dk

Foto: Mikkel Johansen / alarm112danmark.dk

1 af 2

Politi efter drama: Kemisk stof på kollegie var livsfarligt

- I de rette mængder er det livsfarligt. Politiet har anholdt to mænd efter fund af eksplosivt kemisk stof på kollegie på Amager.

To mænd fremstilles søndag i grundlovsforhør, hvor de sigtes for overtrædelse af loven om eksplosive stoffer og for 'i kådhed' at bringe andre folks liv i fare. 

Det sker efter et større drama på Grønjordskollegiet på Amager lørdag aften.

Politi, brandvæsen, ambulancer og specialister fra Beredskabsstyrelsen rykkede ud til kollegiet efter en melding om, at man havde fundet et underligt, kemisk stof på kollegiet. 

Det brunlige stof lugtede mystisk og var smurt på flere kollegiebeboeres sko. Når man trådte på det, knaldede det. Stoffet var også enten blevet påført eller tabt på trapper og fortov, oplyser politiet. 

- Specialister har vurderet, at stoffet er eksplosivt, og det har en farlighed, så folk kan komme til skade, og i de rette mængder er det livsfarligt, siger central efterforskningsleder ved Københavns Politi, Henrik Vedel, søndag morgen til TV 2 Lorry.

Han oplyser, at de to anholdte er en 30-årig beboer på kollegiet og dennes 31-årige ven. 

Politiet mener dog ikke, at de to mænd havde til hensigt at skabe en bombe.

- Det er ren dumhed og måske et forsøg på en joke. De har eksperimenteret med nogle kemikalier, som de fandt ud af kunne give en eksplosion. Det er ikke politiets vudering, at de har haft til hensigt at bruge stoffet til at skade andre, siger den centrale efterforskningsleder til TV 2 Lorry. 

Lørdag aften tweetede Beredskabsstyrelsens operative chef, Lars Høg Schou, at man havde sendt fem mand og et såkaldt Hazmat-køretøj, der blandt andet tages i brug, når kemiske stoffer skal identificeres, til kollegiet. 

Opdatering søndag klokken 15.20: De to anholdte mænd er begge blevet løsladt, oplyser Københavns Politi.